sasjekle su ga ozljede

Eden Hazard otkrio zašto se odlučio umiroviti: Više nisam mogao...

31.10.2023 u 21:11

Bionic
Reading

Belgijski ofenzivni vezni nogometaš Eden Hazard, koji je u dobi od 32 godine završio igračku karijeru, rekao je da njegovo tijelo više nije moglo izdržati ritam pa je sretan što se ostavio nogometa

'Imam samo 32 godine, ali sam doista rano počeo igrati nogomet. Napustio sam kuću sa 14 godina i napravio sve što sam htio', izjavio je Eden Hazard u Parizu gdje je prisustvovao ceremoniji dodjele nagrada Zlatna lopta.

Hazard je ljetos otišao iz Real Madrida, gdje uslijed čestih problema s ozljedama nije ispunio očekivanja, pa je prije dvadeset dana objavio prekid karijere.

'Moje tijelo više nije moglo izdržati taj ritam. Imao sam na kraju neke ozljede pa sam zato donio tu odluku. I sretan sam što sam ju donio', objasnio je.

Osvajač brončane medalje s Belgijom na Svjetskom prvenstvu 2018. došao je u Pariz jer su to htjela njegova djeca.

'Rekao sam im da ćemo otići zajedno, prespavati i zabaviti se', rekao je.

U Parizu je njegov protivnik s nogometnih terena, 36-godišnji argentinski napadač Leo Messi, osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta u organizaciji časopisa France Football.

Hazard, koji je igrao i za Chelsea te Lille, odgovorio je da i dalje gleda nogomet, no sada ima vremena za uživanje s obitelji.

'Moji sinovi igraju nogomet pa ga gledam s njima. Zasad mi ne nedostaje igranje', rekao je bivši suigrač 38-godišnjeg Luke Modrića u Real Madridu od 2019. do 2023.

'No tko zna, možda ću se za nekoliko mjeseci ipak poželjeti zaigrati', zaključio je.

Tijekom profesionalne karijere odigrao je 622 utakmice i zabio 167 golova.

S Real Madridom je bio europski prvak i dva puta španjolski, a dva puta je u dresu Chelsea osvojio englesko prvenstvo.