LOPTA ODLUKE

Cedevita promašenim zicerom ispala iz Europe

19.02.2014 u 20:01

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite u posljednjem su kolu druge faze košarkaškog Eurokupa gostovali u Vliniusu kod Lietuvos Rytasa i minimalnim porazom ispala iz osmine finala ovog natjecanja

Cedevita je izgubila sve tri domaće utakmice drugoga kruga, no sjajna gostujuća forma (šest pobjeda u nizu) nudila im je realnu mogućnost borbe za nokaut fazu drugog najjačeg europskog kupa. Došli su na domak novog trijumfa, ali Allen Ray je nakon skoka u napadu promašio zicer sa sirenom i domaća publika proslavila je konačnih 75:74.

Cedevita je krenula odličnom obranom i na prvi odmor otišla s rezultatskom prednošću, no Litavska momčad, koju vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, imala je već na poluvremenu veliku prednost (41:27). Cedevita se u nastavku vratila, u posljednjoj je četvrtini u nekoliko navrata imala i vodstvo, ali završnica joj, kao već nekoliko puta ove sezone, nije bila naklonjena.

Lietuvos Rytas tako s prvog mjesta u skupini ide u osminu finala, a o drugom će putniku kasnije odlučivati Zaragoza i Beşiktaş. U večerašnjoj je utakmici najefikasniji kod Litavaca bio Renaldas Seibutis s 15 koševa, dok su Cedevitu predvodili Nolan Smith sa 17 i Ivan Ramljak s 12 poena.