BLIZU, ALI...

Braća Fantela peti na EP-u, finalni dan morao je biti otkazan

13.11.2023 u 19:09

Bionic
Reading

Braća Šime i Mihovil Fantela zauzeli su peto mjesto na Europskom prvenstvu u olimpijskoj klasi 49er u portugalskoj Vilamouri nakon što je finalni dan u ponedjeljak otkazan zbog nedostatka vjetra

Zadarska braća su na ovo prvenstvo došli rasterećeni jer su već osigurali nastup na OI u Parizu na SP-u u Haagu, a tijekom šest dana jedriličari su se borili s velikim vremenskim nedaćama i nedostatkom vjetra na Atlantskom oceanu.

U ponedjeljak, kada se trebao jedriti posljednji finalni plov i Medal race, na regatnom polju vladala je bonaca umjesto vjetra. Satima se čekalo na start, dok organizatori nisu konačno otkazali regatu, na štetu braće Fantela, koji su bili u izvrsnom stanju nakon dva prva mjesta u nedjelju.

Šime i Mihovil su okončali kao ukupno sedmi s 87 negativnih bodova, ali su peti među Europljanima jer su ispred njih bili Novozelanđani i Amerikanci, koji su jedrili izvan konkurencije. Zlato je osvojila francuska posada Rual/Amoros, koji su slavili sa samo 0.4 boda ispred Poljaka Buksaka i Wierbickog, dok su brončani Austrijanci Bidstein-Husl. s 74 boda. Bez medalje je na četvrtom mjestu ostala nizozemska posada trostrukih svjetskih i europskih prvaka Lamriex/van der Werken.