NEOBIČNO NA RAMLJAKU

BBB-ima zabranjena tribina pa grmjeli sa zgrade

08.06.2013 u 18:37

Bionic
Reading

U subotu poslijepodne sasvim uobičajenu utakmicu turnira Mladen Ramljak igrali su Aarhus i domaćin turnira, zagrebački Dinamo. Ipak, nije ispala sasvim obična

Po prvi put na 11. izdanju turnira Bad Blue Boysi su pozvali sve svoje članstvo da dođe na ovo atraktivno juniorsko sportsko događanje. I dosad se navijalo, ali ovakva podrška nije viđena.

Međutim, pola sata prije početka utakmice izvidnici BBB-a dano je na znanje da vrijede zabrane kao i za službene utakmice seniora. Policije i redara oko ulaza bilo je kao na seniorskom derbiju, a u dosadašnjih deset izdanja nisu bili viđeni uopće. Uveden je i pregled za sve gledatelje, ali na tribini Hitreca okupilo se oko dvije tisuće gledatelja. BBB-ovi su odlučili da će se solidarizirati s pripadnicima koje su na listu stavili policija i klub, te su s oba ulaza krenuli u smjeru Ravnica i zauzeli požarne stube na poslovnoj zgradi nasuprot igrališta.

Okupilo ih se oko 150 i krenuli su navijati svom snagom, a to je povuklo i još 300-tinjak aktivnih navijača na tribini jer pozivu na dolazak odazvalo se i puno pripadnika koji više nisu previše aktivni u skupini.

Navijački asortiman bio je standardan, kao da se radi o MAXtv prvoj ligi. Red podrške momčadi, red vrijeđanja uprave i njezinog najistaknutijeg člana. Palili su i pirotehnička sredstva i nisu ih ubacivali u travnjak iako je to bilo vrlo lako izvedivo.

Dinamo je protiv Aarhusa poveo golom Frana Brodića, koji je u punom trku potrčao u smjeru stepenica i za sobom povukao ostatak momčadi. Gol je i s navijačke strane popraćen vrlo emotivno, što je u Maksimiru prvorazredni raritet.

Početkom nastavka Aarhus je izjednačio i krenulo je s obje strane već pomalo zaboravljeni 'Ajmo Dinamo, nema predaje...' i uskoro je Dinamo izjednačio. Sada je cijela momčad pohitala u smjeru zgrade i u takvom tonu utakmica je završena.

Nakon izborenog finala cijela se momčad poredala ispod navijačkog stubišta, te zajdeno s navijačima skandirali svom klubu.  Nakon toga uslijedila je reakcija brojne policije na stepenicama, uz glasne zvižduke s tribine Hitreca no nije bilo nikavih fizičkih okršaja.