KONAČNA ODLUKA UEFA-e

Dinamo jednu europsku utakmicu bez navijača

28.01.2009 u 15:49

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe u Nyonu je dokučila konačnu odluku o kažnjavanju zagrebačkog Dinama zbog ubačenih pitotehničkih sredstava na susretu Lige Uefa u Udinama

Kako su tijekom prosinca iz kluba i najavljivali, Dinamu je novčana kazna smanjena sa 150.000 eura (i 50.000 uvjetno) na ukupno 50.000. Ipak, ostatak kazne činovnici iz Uefe pretvorili su u restrikcije za zagrebačke navijače i publiku.

Tako će Dinamo jednu europsku utakmicu morati odigrati pred praznim maksimirskim tribinama, dok BBB-i neće smjeti pohoditi dva europska gostovanja.

Prvi je to slučaj u hrvatskom nogometu da će domaći stadion biti prazan, a ovom mjerom BBB-i su se pridružili Torcidi koja zbog bakljade na Malti također ne smije putovati na prve dvije europske utakmice Hajduka.

Iako je Dinamo uštedio gotovo milijun kuna, prazne tribine svojevrsni su žuti karton disciplinske komisije koji upozorava za budućnost. U kazni stoji i napomena da je Dinamo na uvjetnoj kazni iduće četiri godine, a ako se ponove scene iz Udina uslijedit će nova  dva susreta bez gledatelja.

Razina nakon te je jednogodišnje izbacivanje iz europskih natjecanja.