VARAŽDIN U ŠOKU

Varteks: Još ne vjerujemo da su naši igrači varali!

11.06.2010 u 10:07

Bionic
Reading

U NK Varteksu su šokirani saznanjima da su neki od njihovih igrača osumnjičeni za namještanje utakmica, no i dalje vjeruju u nevinost svojih nogometaša i tako će i ostati dok ne završi policijska istraga

Čelništvo NK Varteksa još uvijek nema nikakve službene obavijesti o tome koji su od igrača privedeni, odnosno zadržani u pritvoru u sklopu policijske akcije Ofsajd, iako su upiti u tom smislu poslani. Doznajemo to od Zlatka Horvata, predsjednika kluba, koji napominje da je upravo zbog toga sjednica Izvršnog odbora kluba, koja je najavljena za petak, odgođena za subotu, kada bi se trebao znati službeni stav o sumnjama da su neki od Varteksovih igrača sudjelovali u namještanju utakmica radi zarade na kladionicama.

Zlatko Horvat, predsjednik NK Varteksa:

'Javljaju se svakakvi koji ovih dana dijele lekcije u vezi poslovanja kluba, odnosno situacije u kojoj su se našli igrači. Apsolutno odbijam pokušaje nekakvog Jurića da nečasne radnje opravdava kašnjenjem plaća. Ne dolazi u obzir da netko tko ne dobije na vrijeme plaću može namještati utakmice. To bi značilo da kada netko ne dobije plaću u poduzeću može slobodno krasti. Danas je nažalost takva situacija da mnogi ne dobivaju plaću, pa ipak se ne odaju kriminalu. Prilike u klubu polako se stabiliziraju nakon rješavanja arbitraža i ishođenja licence, pa je ovih dana isplaćena plaća, a razmatraju se i ponude za transfere'.

'Varteks je klub koji se nikada nije bavio nečasnim radnjama. Stoga neću vjerovati, kao što sam već isticao, da su igrači Varteksa, koji su privedeni i saslušani - što nije nikakav dokaz - sudjelovali u mutnim poslovima', rekao je predsjednik NK Varteksa i zamjenik varaždinskog gradonačelnika.

Sportski direktor i direktor kluba, dodao je, razgovarali su s obiteljima, odnosno suprugama igrača koji su privedeni na policiju.

'Dali smo im do znanja da mogu računati na našu pomoć u ovim trenucima. Dakle, radi se o sasvim ljudskom odnosu jer smatram da sve te stvari za koje se sumnjiče treba tek dokazati', upozorio je Horvat, dodajući da njemu osobno nijedna utakmica Varteksa nije sporna, pa mu u prvi mah nije bilo jasno jesu li privođenja stvarna.

Međutim, dokažu li se ipak sumnje da su igrači varaždinskog prvoligaša lažirali utakmice, to će za njega biti veliko razočarenje, budući da je samo dan uoči akcije Ofsajd s Mumlekom i Balajićem razgovarao ne samo o produljenju ugovora na godinu dana, nego i mogućem angažmanu u klubu nakon završetka sportske karijere.

'Ako se dokaže da su Varteksovi igrači sudjelovali u namještanju utakmica, u što, ponavljam, ne želim vjerovati, bilo da se radi o jednoj ili deset njih, onda ne želim ni sekunde biti predsjednik kluba', naglasio je Horvat. Dodao je da bi već i eventualna optužnica, a ne samo ishod postupka, imala svoju težinu i zahtijevala odgovarajuću reakciju.

No ukoliko se dokažu sumnje, reakcija će biti ne samo u klubovima nego i HNS-u. S tim u vezi Horvat upozorava da treba biti oprezan.

'Neki govore da klubove čije su utakmice namještene treba baciti u najniži rang natjecanja. To sasvim sigurno ne bi bilo pošteno jer je u pitanju eventualna krivnja pojedinaca, a ne kluba. Sigurno nije u redu da klub odnosno većina igrača trpe sankcije zbog postupaka pojedinaca', smatra predsjednik NK Varteksa.