CANJUGINA VREMENA

Mikić igrao za 3.700 kuna, a posudio dva milijuna

12.01.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Nastavljeno je suđenje Mirku Novoselu, Tomi Horvatinčiću, Damiru Vrbanoviću i Borisu Ordulju zbog zloporabe u poslovanju tadašnje NK Croatije u iznosu od 120 milijuna kuna

Prije desetak godina Maksimirom je vladao Zlatko Canjuga, a hrvatskim nogometom Dinamo pod imenom Croatia. Zagrebački prvoligaš u tim vremenima je dva puta igrao u Ligi prvaka, a igrači su imali i do danas nedostižne plaće. Nakon svrgavanja Canjuge, ostali su dugovi, ali i optužbe protiv pojedinih čelnika NK Croatije zbog zloporabe u višemilijunskom poslovanju.

Tužiteljstvo u Zagrebu tereti trojicu bivših Croatijinih čelnika, Mirka Novosela, Tomu Horvatinčića i Damira Vrbanovića, da su davali fiktivne zajmove igračima i trenerima kako bi izbjegli plaćanje poreza i prireza, dok je Ordulj optužen za zlouporabe vezane za radove na sjevernoj tribini.

Kao jedan od svjedoka tužiteljstva pojavio se i sadašnji nogometaš Dinama Mihael Mikić.

Mihael Mikić prisjetio se pred sutkinjom Anom Kovačević da je imao plaću od 3.700 kuna, ali ne i koliko je novca dobio zajmovima.

'Ne znam koliko sam novca primio, mislim da sam četiri-pet puta tražio pozajmice. Ne znam. Moglo ih je biti između pet i deset. Je li bilo riječ o tadašnjih 200 ili 300 tisuća maraka? Ne znam. Ne, nisam dobivao pojedinačne zajmove u tom iznosu. Da je bar bilo toliko', smušeno je svjedočio Mikić, a prenio Večernji.hr

Kada mu je tužiteljica rekla da je po analitičkoj kartici dobio oko dva milijuna kuna, složio se da je to moguće. Kada je 2004. odlazio iz kluba, dobio je dokument da ništa ne duguje Dinamu, pa pretpostavlja da su pozajmice riješene od njegova transfera u Njemačku jer on sam od transfera, kaže, nije dobio ništa, tek plaću koju je ugovorio s njemačkim klubom.