OBRAČUN ILI...?

Svaguša: Štimac se preko Hajduka samoreklamira

12.02.2010 u 20:42

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka nije previše birao riječi kad je u pitanju Igor Štimac. Na promociji Stanka Poklepovića kao novog trenera 'bilih' negirao je bilo kakvu vezu s legendom kluba koja danas s klupe vodi NK Zagreb

'Nikad ga nisam zvao na klupu Hajduka, njegov istup je očita želja za samoreklamiranjem. Ja neću dozvoliti da netko Hajduk pretvori u svoju privatnu zabavu', kazao je Joško Svaguša okupljenim novinarima koji su na Poljud stigli na promociju Stanka Poklepovića kao novog trenera Hajduka. Je li predsjednik kluba na taj način htio zaraditi koji poen kod navijača koji su mahom neskloni povratku Igora Štimca na Poljud ili je to i službeni stav kluba, zasad je nejasno, no činjenica je da nije birao riječi pri spominjanju Štimca.

Igor Štimac je u jednom trenutku u medijima figurirao kao ozbiljan kandidat za nasljednika Edoarda Reje, no u četvrtak je navodno upravo on odbio 'bile'. To bi trebalo značiti da su razgovori poljudskih čelnika sa Štimcem ipak postojali, što je u koliziji sa Svagušinom izjavom o samoreklamiranju. Činjenica je da je Štimčeva ljubav prema Hajduku nesporna, baš kao i odlučnost da se bori za interese kluba. Štoviše, Štimca mnogi doživljavaju kao jedinoga koji se može suprotstaviti Zdravku Mamiću, ali i kao karizmatičnog čovjeka i sve iskusnijeg trenera koji je u posljednjih nekoliko godina radio dobar posao u klubovima koje je vodio.

Na kraju, nemojmo zaboraviti da je Igor Štimac posljednji trofejni trener Hajduka; pod njegovom palicom Hajduk je 2005. osvojio svoj zadnji naslov prvaka. Na njegovu žalost, Torcida mu je u najmanjoj mjeri - nesklona!