HEARTS PRED VRATIMA

Škoti stižu već u utorak, BBB spremaju uzvrat

17.08.2009 u 19:23

Bionic
Reading

Iako se dvoboj četvrtog pretkola Eurolige igra tek u četvrtak, dobar dio ekspedicije škotskih navijača u Zagreb će doći već tijekom utorka. Očito im se u Zagrebu sviđa, a s obzirom na svoju simpatičnost i oni su rado viđeni gosti

Nakon uspješno apsolviranog posla protiv Osijeka, koji je i treneru Jurčiću vratio osmijeh na lice, pred Dinamom je prva utakmica četvrtog pretkola Eurolige i prvi ogled s Heartsom iz Edinburgha. Pobjeda protiv Osijeka, u kojoj se opet u dobrom svjetlu predstavio Sammir, potvrdila je da Dinamo može igrati i atraktivno, ali i učinkovito. Naravno, na taj bi se način produljila europska sezona 'modrih', koji u zadnje dvije sezone do prosinca nastupaju u Europi. 

No sasvim sigurno do željenog plasmana među 48 momčadi u novo oformljenoj Euroligi neće biti lagano doći. Hearts je prošlu sezonu okončao kao trećeplasirana momčad, a to je, u konkurenciji Glasgow Rangersa i Celtica, vrijedan uspjeh. Posebno vrijedni su njihovi navijači, koji će u Zagreb, njih oko tisuću i pol, stići već tijekom utorka. Oni će u četvrtak biti smješteni na južnoj tribini, a tijekom utorka i srijede, najvjerojatnije, po kafićima oko Cvjetnog i glavnog zagrebačkog trga. 

No da se ne priča samo o Škotima, pobrinuli su se i Dinamovi navijači, koji će u suradnji Udruge navijača Dinama i turističke agencije Speranza organizirati odlazak na uzvrat u Edinburgh. Prema nekim najavama, Bad Blue Boysa na 125-godišnjem Tynecastleu bit će također oko tisuću i pol.