SLUŽBENO

Vratio se Hajdukov spasitelj - Cernat potpisao

30.06.2009 u 12:42

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dramatičnih obrata, Rumunj Florin Cernat ipak je potpisao trogodišnji ugovor s Hajdukom i, kako sada stvari stoje, predstavljat će veliko pojačanje 'bilima' u borbi za naslov prvaka

Ponedjeljak navečer bio je vrlo živ na Poljudu. Florin Cernat i njegov menadžer Ioan Becali sletjeli su privatnim zrakoplovom u splitsku zračnu luku, nakon čega su se zaputili na pregovore prema Poljudu. Za mnoge je to bilo iznenađenje jer se tijekom dana pojavila informacija da Hajduk ne želi uplatiti garanciju od 150 tisuća eura odmah po potpisu govora te da će Cernat gotovo sigurno završiti u Grčkoj.

Na kraju je Hajduk pristao, Cernat je stigao na Poljud, da bi u ponedjeljak oko 23 sata navečer bili dogovoreni svi detalji ugovora koji bi rumunjskog plemenitog veznjaka trebali vezati za Poljud u sljedeće tri sezone. Rumunj bi trebao postati bogatiji za nešto više od milijun eura (400 tisuća eura po sezoni).

Sve je postalo službeno u utorak ujutro, nakon što je Rumunj prošao liječnički pregled pa su pred novinare nakratko stali predsjednik Hajduka Mate Peroš i Florin Cernat.

'Imao sam i drugih ponuda, čak i financijski povoljnijih od Hajdukove, no presudila je moja želja da se opet vratim u Split gdje sam se jako lijepo osjećao. Godila mi je podrška navijača i nadam se da ćemo ih ovoga puta obradovati puno više nego kada sam prije dvije sezone zaigrao u bijelom dresu', rekao je Cernat

Cernat neće otputovati u Sloveniju, ostatku momčadi priključit će se u Splitu krajem tjedna, a onda će se u dogovoru sa stručnim stožerom donijeti odluka hoće li putovati u Austriju s momčadi ili će se ostati pripremati u Splitu.

Dolaskom Cernata Hajduk je dobio još jedno pojačanje u veznom redu, koje će zajedno sa Skokom, Andrićem, Ibričićem, Gabrićem i Tomasovom biti veoma konkurentno, a vrlo je vjerojatno da će Miše posegnuti za nekim novim modelom igre jer, uz spomenute, na minutažu računaju i Krešo Ljubičić, Mario Brkljača, Mario Tičinović, Marijan Buljat i Dario Jertec.

Jedino je pitanje koji će broj na dresu nositi Cernat. Poznata je njegova fascinacija brojem deset koji je nosio gdje god je igrao. Čak mu i telefonski broj mora sadržavati desetku, koja navodno donosi sreću. Desetku u Hajduku od prošle sezone nosi Senijad Ibričić.