PROBLEMI U DINAMU

Ozljede, Mandžukić i vrijeme muče Jurčića

22.06.2009 u 20:03

Bionic
Reading

Europski ogledi su pred vratima, a u hrvatskom prvaku Dinamu situacija nije idealna. Osim što su u modrom taboru nezadovoljni ždrijebom drugog pretkola Lige prvaka koji im je dodijelio armenski Pjunik, trener Jurčić ima i drugih problema, a vremena da ih riješi je sve manje

Iako u Dinamu ne paničare, situacija u klubu je daleko od idealne. Protivnik u drugom pretkolu Lige prvaka armenski prvak Pjunik nije momčad od koje treba strahovati hrvatski prvak, ali u Jurčićevoj svlačionici i oko nje je dosta stvari koje remete pripreme.

Prvi problem u Maksimirskoj 128 su ozljede. Desetkovani Dinamo bez nekoliko standardnih igrača ne izgleda dobro. Vidjelo se to i na utakmici s Rudarom iz Velenja (1:2). A situacija s ozljedama teško da će se popraviti do prvog okršaja u Erevanu (14. ili 15. srpnja).

Tako su pod liječničkom kontrolom Carlos (prepone), Antolić (koljeno), Slepička (gležanj), Calello (trbušni zid), Ibanez (bruh), Morales (svinjska gripa) i Vrdoljak (probavni problemi), a tko zna tko će se još naći na popisu 'bolesnih'. I oni koji se oporave do početka sezone sigurno neće biti 100 posto pripravni na napore.

Drugi problem Dinama je Mario Mandžukić. Neosporno najbolji igrač maksimirske družine više nije glavom u klubu, nego negdje vani. Nezadovoljan igrač u sastavu je uvijek tempirana bomba.

'Sa svakim igračem imam dobar odnos, pa tako i s Mandžom. U potpunosti razumijem i njega i njegove želje za nastavkom karijere u inozemstvu. No ne možemo zanemariti ugovor s NK Dinamom, a te stvari uvijek treba poštivati, kao što je slučaj i s ostalim igračima', izjavio je Jurčić pred novinarima te je tako dao do znanja modrom napadaču da počne razmišljati o HNL-u i Pjuniku, a ne o Bundesligi ili Premiershipu.

Treći problem, koji su i sami istaknuli u Maksimiru, je što im trebaju pojačanja na dvije pozicije – lijevom boku te u napadu. Igrači koji bi bili prava pojačanja su preskupi, a neki koji bi i mogli pomoći jednostavno ne žele doći u Hrvatsku. S druge strane, sam Jurčić je rekao da u HNL-u nema igrača koji su dovoljno dobri za Dinamo na spomenutim pozicijama.

I na kraju se četvrti problem pojavio neočekivano. Vrijeme na Rogli je okrenulo leđa 'modrima'. Umjesto sjajne klime, dočekala ih je kiša, vjetar, gromovi i hladnoća. A Jurčić je sam priznao da mu je svaki dan na pripremama važan, jer vremena je malo.