TRENER MIRAN

Jurčić: Spavam mirno kad vidim kakav imamo kapacitet

09.03.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Dan nakon pobjede nad Osijekom, glavni strateg 'modrih' Krunoslav Jurčić podijelio je svoje dojmove s novinarima okupljenim u Maksimirskoj 128. Trener Dinama je još jednom naglasio kako ova momčad ima potencijala za velike stvari

Pobjeda nad Osijekom je polako iz Jurčića. Vatreno krštenje je dobro prošlo i pobjedom u Gradskom vrtu, novo ustoličeni trener Dinama je kupio mir na neko vrijeme.

'Zadovoljan sam rezultatom i reakcijom igrača. Tražio sam da momčad pokaže karakter iako samopouzdanje nije na nivou. Najvažnije je da smo pobijedili i tako kupili vrijeme za "uštimati" ostale stvari', kazao je na početku druženja s novinarima Jurčić.

Koliko će vremena trebati da Dinamo počne izgledati bolje?

Koliko vremena? Teško je na to pitanje precizno odgovoriti, ali s obzirom na potencijal momčadi - vjerujem da će to biti jako brzo.

Hoćete li nastaviti igrati s tri napadača?

To će varirati od protivnika do protivnika. Jučer su nastupili igrači koji se vode kao špice, ali Sivonjić nije klasični napadač i to bitno mijenja stvari. Kroz treninge ću se odlučivati hoće li biti igrač više u gradnji igre ili u realizaciji.

Koliko će još Slepički trebati za prilagodbu?

Bilo bi neozbiljno davati takve prognoze. Tim dečkima treba dati vremena za prilagodbu jer je njima ipak sve novo.

Tražite agresivnost. Koliko ste zadovoljni u tom pogledu?

I s time sam zadovoljan. Sad su svi kao preko noći skužili kako treba igrati protiv Dinama i to je i Osijek prezentirao pa mi je bilo jako bitno da moji igrači odgovore. Uz agresivnost, želim da moja momčad stvori i tečnu igru iz koje onda dolaze šanse i golovi.

Protiv Osijeka je Dinamo napravio dvadeset i devet faulova. Mislite li da je to ipak previše?

Ja želim agresivnost, ali i kontrolu igre i protok lopte. Osijek je igrao jako agresivno, oni rijetko kada tako igraju i pali su pred kraj utakmice. Ja nisam pristalica da bude po trideset faulova sa jedne i druge strane jer se gubi protok lopte i uništava se ritam utakmice. To je previše prekida i gubi se nit utakmice, a samim time i kvaliteta utakmice.

Kakva je situacija s Ettom i Lovrenom?

Lovren će od utorka početi s treningom, a Etto je odradio trening i nadam se da će biti u konkurenciji.

Chago?

On trenira s ekipom, ali je ipak za nijansu ispod tjelesne pripreme od ostalih.

Ostaje li Tomečak na ovoj poziciji?

Jako sam zadovoljan njime, a posebno imponira njegova mirnoća i inicijativa, no o profilu igrača ispred njega i profila na drugoj strani ovisi hoće li igrati. U svakom slučaju je pokazao kako je kapacitet za Dinamo.

Sivonjić?

Nisam pristalica toga da se igrače stavlja u uloge u kojima se ne osjećaju ugodno, no htio sam donijeti agresivnost. Uostalom mi smo morali dobiti jučerašnju utakmicu, bilo je jasno kako se muči s dionicama koje mora istrčavati, no on ima izuzetnu želju i zalaganje čime sam ja jako zadovoljan.

Imate li nogometni uzor?

Čovjek kojeg ja smatram svojim učiteljem je pokojni Zdravko Jurčić Miš. On je nesumnjivo mene profilirao kao čovjeka i nogometaša. Ja sam razmišljao trenerski već kao igrač jer sam bio uskraćen motoričkim mogućnostima. Ćiro Blažević, Otto Barić, Ilija Lončarević, Stanko Poklepović, Osvaldo Ardiles i Gigi Simoni (Torino) koji je puno utjecao na mene.

Da li ste mirno spavali?

Mislio sam da ću biti puno nervozniji, ali ja vjerujem u ovu momčad. Dolazim iz manjih sredina i kratko sam ovdje, ali kada sam vidio njihove kapacitete to mi je dalo mirnoću.

Postoji li mogućnost da igrate s Ibanezom i Hrgovićem?

To je jedna od kombinacija, no oni obojica vole doći na centaršut pa je dobro imati dešnjaka na toj strani koji voli ući u sredini i tako otvoriti prostor. Inače volim kombinirati krila da recimo jedno više ulazi u sredinu i igra dok je drugo baš krilo koje probija stranu.

Da li ste razgovarali s ilijom Lončarevićem?

Ne, u ova dva dana sam imao previše detalja za obaviti i nisam se stigao čuti s Ilijom, no namjeravam se čuti i s njim i s Marijanom Vlakom. Imam jako dobre odnose s njima, a od Vlaka mogu dobiti korisne informacije glede igrača.