BEZ IMPERATIVA

Jurčić: Želim agresivan i brz Dinamo

06.03.2009 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon što je dogovorio suradnju s NK Dinamom do ljeta 2013, Krunoslav Jurčić i službeno je predstavljen javnosti. U emotivnom govoru iznio je svoje planove za bližu budućnost

'Prvi osjećaj nakon dogovora bila je neizreciva čast. Iako sam veličinu ovog kluba već doživio kao igrač, dolazak na klupu Dinama u 39. godini smatram još većim postignućem. Međutim, nemam vremena za uživanje, ispred mene je odgovoran posao koji vjerujem da sam u stanju obaviti', rekao je Jurčić nedvosmisleno ciljajući na osvajanje prvenstva.

Zoran Mamić je naglasio da pred novog trenera nije postavljen imperativ, odnosno da osvajanje naslova nije preduvjet za Jurčićev ulazak u novu sezonu, a trener se nadovezao:

'Iako uprava ispred mene ne stavlja imperativ prvog mjesta, ja sam neizmjerno ambiciozan. Napokon sam našao sredinu gdje to mogu izraziti i sad idem do kraja.'

Mamić je izrazio zadovoljstvo izborom novog trenera te pokušao pojasniti razloge otkazivanja suradnje Šokoti i Balabanu.

'Situacija sa šest napadača nije zdrava i trener bi bio u nezavidnom položaju. To je naša konačna odluka i sigurno je nećemo mijenjati. Smjena gospodina Vlaka je iza nas i ne bih želio puno o tome, ali Dinamo nije izgledao dobro, igra nije privlačila publiku i medije', završio je Mamić.

Jurčić je iznio i svoje ciljeve:

'Prvenstveno trebamo ubrzati protok lopte, što će kao posljedicu donijeti lijepu i efikasnu igru, ali ja volim agresivan nogomet. Želim da igramo agresivno kao Liverpool i tečno kao Arsenal. Koliko je to moguće. U momčadi imam različite profile igrača i vjerujem da s ovim sastavom mogu ostvariti zacrtano.'

Na pitanje zabrinjava li ga Hajduk, Jurčić je odgovorio jasno: 'Ne!'

A prednost Splićana?

'Ako realno pogledamo, da Dinamo ima višak od 20 bodova, ja šansu ne bih ni dobio. Priroda me obdarila s manjim tehničkim mogućnostima, tako da sam već kao igrač naučio brzo razmišljati. Već u glavi imam sastav za Osijek i igračima sam rekao na kojih 12-13 igrača računam za taj susret', rekao je Jurčić.

Rekao je i što misli o Osječanima:

'To je momčad s golemom fluktuacijom igrača, gdje su u prvom planu mladi igrači, a takav koncept donosi neizbježne oscilacije na  terenu. Tu bih se zadržao.'

Koliko će imati utjecaja na sportsku politiku kluba?

'Iako sam kroz medije stvorio sliku čovjeka tvrdih stavova, tu sliku želim promijeniti. Ja sam uvijek spreman na kompromise, iako sve ima svoje granice', rekao je sve i nije rekao ništa novi trener.

Konferenciji je prisustvovao i Dinamov povjerenik iz Sesveta, bojnik hrvatske vojske Stjepan Kezerić. On je u posljednjih mjesec dana prikupljao potpise za podršku Dinamovoj upravi i skupio 600 potpisnika.

'Znam da su BBB-ovi skupili dvadesetak tisuća potpisa protiv Dinamove uprave, ali ja im na ovaj način želim poručiti da to nije način za borbu. Cijenim ih kao navijače, ali prema mom mišljenju, u ovoj situaciji su kontraproduktivni', rekao je Štef i pozvao sve Dinamove navijače da pomognu klubu u lovu na titulu prvaka.