UVJERLJIV NASTUP

Lucija Zaninović lakoćom među osam

08.08.2012 u 11:12

Bionic
Reading

Hrvatska tekvondašica Lucija Zaninović se plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara u kategoriji do 49 kilograma nakon što je bez problema sredila Seulki Kang iz Centralne Afrike

Lucija Zaninović je pokazala kako je u sjajnoj formi stigla na Olimpijske igre. Odmah je u prvom kolu demolirala nedoraslu suparnicu iz Afrike. Nakon dvije runde rezultat je glasio 14-0 u bodovima za našu predstavnicu.

U prvoj rundi dva udarca nogom u glavu Zaninović su donijela šest bodova, a jedan je zaradila, jer je Kang dva puta opomenuta zbog izbjegavanja borbe pri čemu je otišla s tatamea.

I u drugoj rundi ista priča. Udarci nogom u glavu priskrbili su na kraju hrvatskoj predstavnici uvjerljiv trijumf te je sada u četvrtfinalu čeka Argentinka Malvina Lopez Rodriguez koja je svladala četvrtu nositeljicu Marokanku Sanaau Atabrour i to sa 1-0, bodom osvojenim u trećoj rundi.

Podsjećamo, Lucijina sestra blizanka Ana Zaninović, svjetska prvakinja u kategoriji do 53 kilograma, u Londonu će se natjecati u olimpijskoj kategoriji do 57 kilograma, a prva suparnica petopostavljenoj Hrvatici biti će Japanka Mayu Hamada. Ana Zaninović na olimpijski tatami izlazi u četvrtak.