OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Težak ždrijeb za hrvatske taekwondaše

29.06.2011 u 14:05

Bionic
Reading

Na svjetskim taekvondaškim olimpijskim kvalifikacijama, koje se od 30. lipnja do 3. srpnja održavaju u glavom gradu Azerbajdžana nastupit će četvero naših reprezentativaca koji će u izuzetno jakoj konkurenciji natjecatelja iz 109 zemalja pokušati izboriti plasman na OI u Londonu 2012. godine

Pravi izazov ovih kvalifikacija leži u činjenici da se spajaju dvije ili čak tri težinske kategorije, jer se od osam muških i ženskih kategorija, na olimpijskim igrama natječu u četiri, s tim da svaka zemlja može poslati najviše po dva predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvi će sutra na tatami izići Stipe Jarloni koji nije bio miljenik ždrijeba jer, ukoliko i pobijedi, u prve dvije borbe u četvrtfinalu kategorije do 58 kilograma ga očekuje jedan od favorita i drugi nositelj Chen Yang Wei iz Kineskog Tajpeha.

U petak će u kategoriji do 68 kilograma nastupiti bivši svjetski prvak i nositelj srebrnog odličja s ovogodišnjeg europskog prvenstva Filip Grgić koji će, ukoliko i pobijedi sve protivnike u polufinalu, morati nadvisiti i trenutno najboljeg taekwondoaša svijeta Serveta Tazegulia ako želi vidjeti London.

U subotu će svoju šansu u kategoriji do 49 kilograma potražiti i aktualna europska prvakinja Lucija Zaninović, a u nedjelju, posljednjeg dana kvalifikacija i njezina sestra i aktualna svjetska prvakinja Ana Zaninović u kategoriji do 57 kilograma, ali će joj protivnice biti mnoge natjecateljice koje su se na europskim i svjetskim prvenstvima borile u kategoriji do 62 kilograma.

Na prošlim olimpijskim igram u Pekingu 2008. godine brončanim odličjima okitile su se Martina Zupčić i Sandra Šarić.