OZREN OPET NAJBOLJI

Barbara se spasila, iz showa ispala Areta Ćurković

25.10.2014 u 22:02

Bionic
Reading

U četvrtoj emisiji HRT-ova showa natjecanje je napustila glumica Areta Ćurković. Ona je večeras dirigirala uvertiru opere 'Seviljski brijač' Gioachina Rossinija za koju je dobila 23 bodova

U završnom duelu Barbare Kolar i Arete Ćurković presudili su glasovi članova simfonijskog orkestra HRT-a koji su u završnici emisije spasili Barbaru.

'Hvala cijeloj ekipi Maestra što smo zajedno otkrili i stvorili neke nove trenutke, nade, uživanja. Ja sam se svim srcem trudila i dala sve od sebe, strah je prevladao, bila sam ranjiva, ali kako sam na početku serijala rekla, svoja i samo svoja. Bojala sam se dirigirati, ali se nisam bojala pokazati svoje osjećaje, a čudo jedno ih je pokrenula glazba, uzbuđenje i strepnja u našem Maestru. Napredak je bio' tempo di puž', ali je bio napredak i na to sam ponosna', kazala je simpatična Areta.


Najbolje plasirani večeras bio je glumac Ozren Grabarić koji je dobio sve pohvale i tri desetke za izvedbu 'Sunčanih polja' Blagoja Berse. Maestro Tomislav Fačini dodijelio mu je svoju prvu desetku u showu i najkraći komentar koji smo do sad čuli: 'Karakter, jasnoća, kontrola... nemam što reći!'' Koncert majstorica Mirjam Pustički-Kunjko dala mu je najljepši kompliment večeri komentiravši: 'Žao mi je što nisam svirala u orkestru dok ste vi dirigirali, jer ste pokazali sve ono što orkestar voli kod dirigenta.'

Damir Urban
se pripremao uz pomoć pletaćih igala svoje bake, vježbajući uz more sa svojim mentorom Alanom Bjelinskim. Iako to nisu popratile ocjene, dobio je same pohvale i lijepe riječi od žirija. Maestro Kranjčević oduševljeno mu je priznao: 'Oduševio me vaš mir, vaš unutarnji plus. Dobili ste prekrasnu, ravnu, mirnu površinu.' Maestro Fačini istaknuo je koliko je Urbanov zadatak bio težak, ali da je unatoč tome uspio prenijeti neku posebnu emociju na orkestar.

Barbara Kolar pokušala je večeras dirigirajući 'Rapsodiju u plavom' dočarati zvuk Amerike tridesetih godina i pritom izazvala različite komentare žirija. Maestra Kranjčevića je oduševila njena izvedba, dok su je koncert majstorica Mirjam Pustički–Kunjko i maestro Fačini upozorili da je više plesala nego što je vodila orkestar.

'Stvarno sam se trudila, čak svakodnevno putovala u Rijeku vježbati jer je maestro Homen tamo radio 'Toscu'. I išlo mi je sasvim dobro, proba je bila odlična... A onda sam u emisiji dirigirala oko 30 do 40 posto lošije nego dan prije. I mislim da će mi zbog toga zauvijek biti žao jer se prilika za popravni sigurno više neće pojaviti', zaključila je razočarana Barbara.

Nicolas Quesnoit je osim što nas je podsjetio izvedbom Schubertove 'Nedovršene simfonije' na Štrumpfove, zasluženo pobrao dvije desetke. Maestro Kranjčević ga je pohvalio riječima: 'Da ste iza zastora, nitko ne bi rekao da vi niste profesionalni dirigent.'