ŽELJKA OGRESTA:

'Anica Kovač je bila svoja i nije glumatala'

18.09.2014 u 15:04

Bionic
Reading

Povratak formata 'Piramide' nakon šest godina pauze, mnoge je u utorak poslije Dnevnika zadržao ispred malih ekrana

Led su u prvoj epizodi 'Piramide' probili bivši ministar financija Slavko Linić, gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i manekenka Anica Kovač koja je uživala posebnu pažnju kao jedina dama u ovom poznatom i nagrađivanom TV formatu.

Iako je Anica Kovač statistički koristila samo 20 posto dozvoljenog vremena u raspravama te je svoje stavove svela na svega desetak sekundi iako je raspolagala minutom za obrazloženje, gledateljima se njezin osebujan stil svidio, jer je na četvrtoj temi uspjela preteći Slavka Linića.

'Možda oni jesu veliki, ali nisu veći od mene', rekla je Anica na početku 'Piramide' te je u temama nazvanim 'Iz zatvora u Sabor', 'Metlom protiv skalpela', 'Što Mađar može, a Hrvat ne može', 'Zovi samo zovi' i 'Beba je već na putu', bila uvodničarka.


Inače, gosti 24 sata prije emisije dobiju teme o kojima će se u studiju raspravljati, pa se za emisiju stignu pripremiti. No Anica nije marila za koncept, nego je nastupila u svom prepoznatljivom stilu. Nikada nije koristila punu minutu te je u malo riječi, vrlo šturo argumentirala, no gledatelje je ipak uspjela osvojiti. Anica nije birala riječi, pa je o temi 'Beba je već na putu', o lezbijskom paru iz Zagreba koji će dobiti dijete putem donora, rekla da 'neće nikome suditi' i 'nek' joj Bog oprosti, ali to nije normalno'.

'Treba mi vode!' vikala je Anica koja je vrlo žustro sudjelovala u raspravama.

'Na račun Anice Kovač nakon prve emisije dobila sam pregršt pozitivnih reakcija. Anica je bila svoja i nije glumatala. Nakon četvrte teme Anica je preokrenula rezultat i bila je druga po glasanju gledatelja. Posebno je bila angažirana u zadnje dvije jer su je se osobno ticale', rekla je Željka Ogresta koja je posebno sretna što je Ogrestama ponovno krenulo.

Dubravku Merliću kao direktoru novog regionalnog informativnog kanala N1, koji je nastao u suradnji s CNN-om, Željki jer se vratila voditeljskom poslu, a njihovoj kćeri Maji jer je nedavno u Londonu predstavila modnu marku Dioralop, koju ima s prijateljicom Andrejom Bistričić. Tamo ih je, kaže nam Željka, slikao Vogue te već imaju svoje poklonike.

'Pa lijepo je što nam je krenulo. Nadam se da je to smjena. Nadam se da će stvarno biti onako kako kažu, sedam godine suše pa sedam plodnih godina', kaže Željka koja priznaje da je imala tremu u prvoj emisiji. 'Uvijek kad radim, imam tremu. To je neki miks uzbuđenja, adrenalina, ali i pozitive', dodaje. Upitali smo je misli li da je pauza od šest godina od emitiranja 'Piramide' dobra ili loša.

'Bog zna je li dobra ta pauza. Ovaj format bio je prepoznat kao nešto novo i zanimljivo zbog svoje brzine, jer u njemu o stručnim temama raspravljaju ne-eksperti. Nadam se da će je ljudi rado pratiti', dodala je Željka.