NIKAD HRABRIJA

Kalfa Nigar umiješana u pljačku banke

22.01.2014 u 10:49

Bionic
Reading

Meltem Cumbul i Filiz Ahmet, dvije glumice koje poznajemo iz RTL-ove serije 'Sulejman Veličanstveni', glavne su protagonistice nove turske komedije u kojoj barataju pištoljima i borilačkim vještinama

Meltem Cumbul, gledateljima poznatija kao sultanija Fatma, i Filiz Ahmet, poznatija kao kalfa Nigar, prošlog petka krenule su u osvajanje kinodvorana sa svojim novim filmom ‘Kadın İşi Banka Soygunu’ (slobodni prijevod - Žene pljačkaju banku)! Priča je to o borbi protiv sve lošije socijalne i ekonomske situacije u Turskoj, koja je kulminirala prosvjedima u istanbulskom parku Gezi prošlog ljeta.

Gülay (Meltem Cumbul) je samohrana majka koja jedva krpa kraj s krajem u kućici u kojoj živi sa sinom i majkom. Osim što joj se vratio rak dojke, njezin krojački salon je zatvoren zbog duga banci u kojoj je digla kredit za liječničke troškove. No sva sreća što Gülay ima najbolje prijateljice na svijetu koje će joj uvijek držati leđa: ratobornu Bilge (Filiz Ahmet) kojoj je dosta robotiziranog posla u pozivnom centru velike tvrtke, lijepu bankaricu Nihal (Özge Ulusoy) koja se želi osvetiti šefu koji joj je oteo promaknuće te slobodoumnu Dürdane (Esra Dermancıoğlu) koja se također muči s dugovima nakon što joj je propao ugostiteljski biznis. Tijekom jedne zajedničke noći uz glasnu muziku i alkohol, četiri žene se odluče opljačkati banku, točnije poslovnicu u kojoj Nihal radi, kako bi došle do toliko potrebnog novca za dugove, za pomoć svojim majkama i povratak u socijalno-ekonomski sustav koji ih je odavno odbacio… I tu zabava počinje.

I glumica Özge Ulusoy, koja u filmu tumači lik bankarice Nihal, glumi u seriji 'Sulejman Veličanstveni'. U novim nastavcima četvrte sezone koje se tek prikazuju u Turskoj Özge tumači poljsku princezu Anu Jagelović, koju će Hurem i njezin sin Selim dočekati s počastima. Svojom će gracioznošću i ljepotom privući pažnju dvorana, ali i razbjesnjeti Nurbanu zbog sve očitije bliskosti sa Selimom.