TV ZVIJEZDA MASTERCHEFA

'Bogati Ukrajinac ponudio mi je da kuham za njegovu djecu'

Srđanin prvi klijent bila je peteročlana obitelj iz Ukrajine, muž, žena i troje djece

'Svaki tren treba stići obitelj iz Meksika za koju ću kuhati idućih tjedan dana. Već ih dva dana čekam na jedrilici zajedno sa skiperom jer su zapeli na aerodromu u Njemačkoj', uzbuđeno je ispričala je Večernjem listu finalistica Masterchefa koja ovo ljeto provodi jedreći po Jadranu i kuhajući za strane goste.

'Prijavila sam se za posao kuhara u riječkoj putničkoj agenciji Yacht Base i u lipnju sam dobila prvi posao', ponosna je 35-godišnja Opatijka. Njezin prvi klijent bila je peteročlana obitelj iz Ukrajine, muž, žena i troje djece. Na plovidbu su čarter-jahtom krenuli iz Šibenika, a u tjedan dana obišli su Skradin, Trogir, Vis, Lastovo, Hvar i Rogoznicu.

'Prvi dan imala sam malu tremu jer još nikad nisam radila ovakav posao, ali čim smo se upoznali, sve je bilo lakše', kazala je Srđana i nastavila: 'Otac obitelji rekao mi je da ga ne moram ni pitati što ću kuhati, već je samo izrazio želju za mediteranskom kuhinjom. Pripremala sam im hobotnicu s temeljcem od škampa, hlapa, umak od jastoga s paštom, meso iz repa jastoga u umaku od kadulje, češnjaka i maslaca... Namirnice sam lako nabavljala. Svaku večer sišla bih na kopno i otišla po hranu za idući dan, a ljudi bi me prepoznali i nudili mi sve što su imali. No posebnu čast imala sam kad mi je ronilac izronio kamenice, hlapove i škarpine', prisjetila se studentica mediteranske poljoprivrede. Nije propustila pokazati ni što je naučila u Masterchefu.
Zadovoljnom klijentu Srđanino kulinarsko umijeće toliko se svidjelo da joj je ponudio i posao!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više