TV ROBERT ŽMIRE

Kad sam vidio tortu, dobio sam drugu fazu sloma živaca

  • Autor: tportal.hr
  • 16.6.2011 14:39:59
  • 16.6.2011 13:13:28

Kandidati ulaze u posljednji izazov uoči superfinala. Današnji zadatak u stres testu nije omiljen nijednom od kandidata, a riječ je o spravljanju slastice. Da stvar bude teža, kandidati imaju zadatak replicirati slasticu Petre Jelenić, odnosno tortu ‘7+’

'Ovo što držim u ruci je jedan recept, a toliko ih sve zajedno nismo dobili. Bit će pakao. Kako da dobijem onu dekoraciju, pobogu?! Croquembouche je mala beba za ovo. Mislim da ću se, kad ovo završim i ako prođem, rasplakati od sreće. Prvo što mi je prošlo kroz glavu kad sam čuo da je Petra je – imaj milosti. Držat ću se apsolutno recepta, nema tu improvizacije. Mislim da se Srđana najbolje snalazi sa slasticama. Ja sam u životu radio dvije torte ,a usporediti ovu s mojom bilo bi smiješno. Sam naziv torte '7+' prikriva težinu torte', prvi su Šimini dojmovi.

Petra će otkriti zahtjevnost zadatka: 'Pripremila sam im tortu kakvu bih voljela sebi napraviti. '7+' zove se zato što ima sedam komponenata. Najvažnije od svega je dobro proučiti recept, da razumiju svaki segment koji rade. Najveću grešku mogu napraviti ako ne pratite recept. Kandidati mi ne djeluju uplašeno, više su bili uplašeni kad su radili croquembouche.

'Torta izgleda fenomenalno, ali kad sam vidio dekoraciju i iznutra, smračilo mi se, imao sam drugu fazu sloma živaca. Sedam slojeva?! Joj i ajme! Nikad slađu nisam jeo, ali će biti gorka na kraju dana', prepao se Robert.

Ni Srđani se ne čini laganim današnji zadatak: 'Kad sam čula da dolazi Petra, sve mi je bilo jasno – Petra croquembouche! Ona mi je svojim slasticama otvorila novu dimenziju s desertima. Kad su prerezali tortu, jedan sloj, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam…. Ono, majko mila! Jedino što nije napisala je sol, sjećam se da je ona svugdje to stavljala. I ja ću danas negdje staviti, mislim da je to trik danas. Dobili smo knjigu, a ne recept.'

Nakon tri sata kuhanja i hlađenja torte, uslijedit će pola sata ukrašavanja prilikom kojih će se nekima tresti i ruke. Hoće li završni detalji presuditi u ocjenama, vidjet ćemo večeras, kao i tko su superfinalisti prve sezone 'Masterchefa'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više