BORBA ZA FINALNI TJEDAN

Kome će prisjesti brudet Mate Jankovića?

10.06.2011 u 12:03

Bionic
Reading

Crveni i plavi tim će se u borbi za ulazak u finalni tjedan okušati u svom posljednjem Gastro duelu u Masterchefu, i to u hotelu Regent Esplanade

Žiri je vođe timova odabrao prema rezultatima iz posljednjih izazova, pa je Vedran vođa crvenih, a Davor vođa plavih. Vedran je u svoj crveni tim odabrao Matiju i Roberta, a Davor u svoj plavi tim Šimu i Srđanu. Zadatak kandidata je pripremiti banket tj. tri sljeda jela za goste koji će ista ocjenjivati, a ocjenjivači će biti vodeći ljudi Esplanade.

Nakon što kandidati pripreme svoja jela uslijedit će kušanje. Kušačice i ocjenjivačice su: Ivana Pavlović, Irina Tomić, Mirjana Kozlina, Sabina Storjak, Melida Bešić, Sonja Jantol i Željka Čutorić.

U prvom slijedu jedan će tim više zadovoljiti okusom, a drugome će nešto nedostajati. U drugom slijedu jedan će tim imati ljepšu prezentaciju i izvrsno pečeno meso. Među damama koje kušaju jela jedan će tanjur ostati posve prazan, što je dovoljan dokaz kvalitete pripremljenog.

U posljednjem, trećem slijedu mišljenja su podijeljena. Neki su oduševljeni i iznenađeni kombinacijom, iako te deserte ne vide na meniju Esplanade, drugima se nisu uopće svidjele pretvrde smokve, nezačinjena juha od manga i nejestiva dekoracija.

'Baš mi je drago jer je ovo drugi put da sam šef. Osobno za mene ovo znači da sam ostvario svoju želju koju sam imao. Meni je žao tko god da otpadne, nama će biti teško, a njima puno teže', najavio je Vedran prije ocjena.

Gubitnički tim ući će u eliminacijski izazov u kojemu je zadatak replicirati autorsko jelo Mate Jankovića, odnosno jelo koje predstavlja dekonstrukciju brudeta. 'Ovo je na neki način ono što ja zagovaram u kuhinji na tanjuru. Jelo ima sve komponente brudeta, u ustima treba biti brudet, ali prezentacijski to ne treba biti. Problem će biti multitasking i prezentacija, čak i kost ima nekakvu priču', rekao je Mate.

Za kuhanje kandidati na raspolaganju imaju sat i pol, nakon čega će se najslabiji oprostiti od showa, a gledatelji saznati imena pet finalista.