SRETNA KRALJEVSKA OBITELJ

Osam zanimljivosti o trudnoći vojvotkinje Kate

05.12.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Čim su britanski mediji saznali za trudnoću Kate Middleton, počeli su špekulirati o spolu, imenu i o uvjetima u kojima će odrastati. Tako su napravili osam zanimljivosti o trudnoći vojvotkinje i budućem praunuku kraljice Elizabete

1. Postoji velika šansa da rodi blizance
Simptomi koje ima Kate karakteristični su za buduće majke blizanaca. Nakon što je primljena u bolnicu zbog teških jutarnjih mučnina, doktori su vojvotkinji Kate Middleton postavili dijagnozu 'hyperemesis gravidarum', inače veoma čestu među ženama koje čekaju blizance. Buduće majke koje imaju jake jutarnje mučnine, imaju triput veće šanse za blizance ili trojke u odnosu na žene koje ne pate od tog problema.

2. Potencijalna imena su i Diana i Charles
Williamova beba bi mogla dobiti ime prema jednom od njegovih roditelja. U kladionicama se već sastavljaju liste potencijalnih imena za kraljevsku prinovu. Najpopularnije opcije su Diana i Charles. Popularni prijedlozi su i David, Jessica i Richard. Vlasnici kladionica očekuju uloge u ukupnoj visini od milijun funti.


3. Prijestolonasljednik bez obzira na spol

Kada se beba rodi, princ Harry pada na četvrto mjesto. Beba Kate i Williama, koja će se roditi iduće godine, imat će status prijestolonasljednika bez obzira na spol. Tradicija duga više od 300 godina ovoga puta bit će narušena, zahvaljujući promjenama pravila o nasljeđu. Prethodna pravila nalagala su da krunu nasljeđuje muško dijete, bilo da je starije ili mlađe od sestara, ali premijer David Cameron prošle godine je postigao dogovor o promjenama. Beba će biti treća u redu za krunu, poslije Charlesa i Williama, a prije princa Harryja.

4. Beba će biti 'injekcija' za britansku ekonomiju
Kraljevska obitelj je zanimljiva Britancima, ali i turistima. Prinova neće donijeti veliku radost samo Kate i Williamu, već i svim Britancima. Njenim rođenjem ekonomija će ojačati, budući da će mediji svih zemalja svijeta opet biti orijentirani na London. Zahvaljujući turizmu, Velika Britanija na kraljevskoj kulturi i nasljeđu zaradi čak 4,5 milijardi funti godišnje.

5. Formiraju tim koji će brinuti o Kate
I William je proveo djetinjstvo uz dadilju. Kako prenose britanski mediji, trenutno ne postoji tim zadužen za brigu o budućoj mami, ali bi se trebao uskoro formirati. Kraljevski par zasad sam obavlja kupovinu namirnica i kuhanje. O zdravstvenom stanju vojvotkinje ubuduće će najvjerojatnije brinuti kraljevski ginekolog dr. Alan Farthing.

6. Par želi samostalno odgajati dijete
Buduće dijete princa Williama i njegove supruge Kate pripadat će jednoj od najutjecajnijih obitelji na svijetu. Usprkos ovom podatku mladi par je odavno rekao kako bi volio da djecu odgajaju samostalno, bez privilegija i previše dadilja. Želja im je, što su i dokazali u prethodnom periodu, da žive što normalnije.

Ipak, njihovo dijete morat će živjeti po određenim pravilima: izbor škole neće moći biti samostalan, imat će stalnu zaštitu i neposrednu pratnju, a protokol praznika je odavno poznat.

7. Frizura kao znak
Iako je vijest o trudnoći objavljena ovoga tjedna, mnogi su posumnjali još prošle nedjelje. Povod je, vjerovali ili ne, bila nova frizura Kate Middleton, koja je uvila kosu i skratila šiške.

8. Praunuče za kraj godine dijamantnog jubileja
Za kraljicu Elizabetu 2012. je bila godina dijamantnog jubileja. Proslava povodom 60 godina na tronu Velike Britanije počela je u lipnju, a vijest da će kraljica uskoro postati prabaka predstavlja savršenu završnicu.