Estrada SEKSUALNA PROVOKACIJA

Zabranjen oglas za parfem Marca Jacobsa

  • Autor: tportal.hr
  • 28.12.2011 9:39:37
  • 10.11.2011 10:25:02

Britansko je regulatorno tijelo koje prati standarde oglašavanja u toj zemlji zabranilo oglas za parfem Marca Jacobasa u kojem je mlada glumica Dakota Fanning prikazana još mlađom, a položaj bočice parfema između njezinih nogu proglašen je uvredljivim i provokativnim

Antipatična i uvredljiva reklama sa 17-godišnjom Dakotom Fanning za parfem Lola Marca Jacobsa zabranjen je u Velikoj Britaniji, piše stranica Celebitchy.com. Odluku je donio britanski oglašivački regulator, Advertising Standards Authority.

Svoju su odluku obrazložili riječima da je Dakota, koja jedva ima 16 godina, stilizirana tako da izgleda kao puno mlađa djevojčica te da je fotografija primjer seksualizacije djece. U provokativnoj kampanji za parfem, Dakota Fanning, mlada američka glumica i zvijezda filmova 'Charlotina mreža' i 'Rat svjetova', nosi kratku suknju i drži bočicu parfema između nogu, što regulator smatra 'seksualno provokativnim'.

To je britansko tijelo dobio četiri pritužbe da je oglas uvredljiv i neodgovoran jer prikazuje mladu osobu na seksualiziran način. Britanski je regulator standarda oglašavanja već zabranio ranije neke oglase, pogotovu one kozmetičke koji su pretjerano koristili Photoshop.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više