DJELO MARCA JACOBSA

Svi govore o torbici nove ikone stila: I 20 godina kasnije izaziva senzaciju

05.10.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Poznate ljubiteljice mode i njihovi stilisti danas s velikom pozornošću motre ponudu vintage komada s dizajnerskim potpisom, o čemu dovoljno svjedoči primjer zvijezde serije 'Euforija'

Tržište rabljenih stvari dugo se smatralo tabuom, da bi posljednjih sezona uživalo u procvatu. U prodaji rabljenih komada s dizajnerskim potpisom modna kuća Louis Vuitton caruje kožnom galanterijom. I ove godine, prema izvješću grupe Imarc, ovaj luksuzni francuski brend dominira preprodajom u spomenutoj kategoriji, pojavljujući se na postolju uz modne kuće Hermès i Chanel.

Potaknuto Y2K nostalgijom, vintage ludilo zavladalo je modnom scenom, a dizajnerske torbice iz tog razdoblja danas su i više nego poželjne.

Potvrdila je to ovih dana na pariškom Champs-Élyséesu i nova ikona stila Zendaya.

Nekoliko sati nakon revije modne kuće Louis Vuitton, na kojoj se pojavila u zavodljivoj haljini s detaljem patentnog zatvarača, zvijezda serije 'Euforija' uočena je ispred trgovine brenda Bulgari na istoj aveniji.

Njezinim stajlingom, za koji se i ovoga puta pobrinuo stilist Law Roach, dominirali su vintage komadi iz ere dizajnera Marca Jacobsa u modnoj kući Louis Vuitton.

Kada je 1997. godine postao kreativnim direktorom francuske luksuzne kuće, Jacobs se na toj poziciji zadržao 16 godina i tijekom svog mandata pokrenuo je prvu liniju konfekcije, a amblematski monogram Louis Vuittona bio je u središtu njegova rada te se zabavljao njegovim dizajnom u brojnim kolekcijama, kao i onom za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine, iz koje stiže topić satenskog sjaja viđen na novoj ikoni stila.

Zendayina odjevna kombinacija vraća nas u eru eklektične i opuštene mode njegova nasljednika Nicolasa Ghesquièrea, zaslužnog i za dizajn njezine torbice imena Theda.

Spomenuti model, star 20 godina, krasi šarena verzija loga Louis Vuittona, a Jacobs ga je stvorio u suradnji sa suvremenim umjetnikom Takashijem Murakamijem, i zlatni detalji poput velike kopče po uzoru na remen.