nezaboravne luckaste prijateljice

Vraća se serija 'Pa to je fantastično': Jennifer Saunders obećala dovršiti scenarij

18.10.2023 u 20:31

Bionic
Reading

Dana 12. studenog 1992. emitirana je prva epizoda legendarne britanske humoristične serije Absolutely Fabulous na kanalu BBC Two. Djelo scenaristice i glumice Jennifer Saunders stekla je kultni status zahvaljujući sjajno napisanim i odglumljenjim likovima Edine i Patsy, trendsetterica u srednjim godinama koje konzumiraju sve poroke britanskog visokog društva u 80-ima. Saunders je najavila da će napisati novi scenarij u sljedeća dva mjeseca

Jennifer Saunders stisnula je ruku dugogodišnjoj kreativnoj partnerici i suradnici Dawn French da će napraviti početni nacrt projekta tijekom narednih mjeseci, nakon što je French otkrila da izaziva Saunders da radi, uključujući njihov raniji dogovor prema kojem bi Saunders morala platiti 10.000 funti prijateljici 'da nije napisala film o AbFabu', otkriveno je u njihovom podcastu Titting About.

'Moram napisati film ili seriju temeljenu na AbFabu, jer svi žele još jedan AbFab film. Ja to ne mogu, jednostavno nemam što', izjavila je. Kada je French upitana hoće li prijateljica od Saunders iz serije, Joanna Lumley biti uključena, odgovorila je: 'Moguće, uključujući nešto Absolutely, ali ne potpuno AbFab.'

Lumley koja je glumila Patsy, otkrila je neke nepoznate detalje o svom izboru za legendarnu Patsy Stone u u svom najnovijem dokumentarcu kojim slavi četiri desetljeća svoje impresivne karijere. Ab Fab, kako su ga rado zvali, postao je iznimno uspješan hit, a rekla je da je snimanje s Jennifer bilo 'histerično'. Navodno je Saunders izgledala ukočeno, a Lumley je tražila svog agenta da je 'izvuče' iz tog projekta. Na drugom susretu stvari su se popravile.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, 'Absolutely Fabulous' koju je Britanski filmski institut proglasio 17. najboljom britanskom serijom svih vremena, emitirala se u kontinuitetu, kroz tri sezone, od 1992. do 1995. godine. U nekim epizodama 'Pa to je fantastično' gostovali su Lacroix, Gaultier, Twiggy, Naomi Campbell, Helena Bonham Carter i to od svega nekoliko sekundi, dvije članice nekadašnje grupe Spice Girls, Emma Bunton i Geri Halliwell te glumac Idris Elba koji je u trećoj epizodi serije (1995. godine) glumio muškog escorta Hiltona.

Serija 'Pa to je fantastično' Izvor: Profimedia / Autor: IFA Film / United Archives / Profimedia