30 godina od prve epizode

[FOTO] 'Pa to je fantastično', znate li kako danas izgledaju i što rade Patsy i Edina?

02.01.2022 u 12:10

Bionic
Reading

Ove godine obilježit će se okrugla obljetnica emitiranja prve epizode legendarne britanske humoristične serije 'Absolutely Fabulous' koja ne gubi na svojoj popularnosti. Kroz pet sezona i osam specijala stekla je kultni status zbog odlično napisanih i odglumljenjih likovima trendsetterica u srednjim godinama koje su osvojile brojna srca svojom simpatičnom sklonošću prema alkoholu, cigaretama, drogama, dizajnerskim krpicama i beauty tretmanima koji uključuju trikove i zahvate za održavanje mladosti te neodoljivom cinizmu

Jennifer Saunders (Edina Monsoon) i Joanna Lumley (Patsy Stone) koje su utjelovile glavne junakinje slavu su stekle upravo glumeći u ovoj seriji. Serija je nastala kao spin-off jednog skeča komičnog serijala 'French & Saunders', a lik Edine navodno je baziran na PR agentici Lynne Franks. Svojom satirom serija ismijava britasnki društveni jet-set establišment, a nalazi se na 17. mjestu liste najboljih britanskih TV serija svih vremena.

Jennifer Saunders jedna je od najuspješnijih engleskih komičarki, dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj rad. Nakon serije 'Pa to je fantastično' odradila je gostujuću ulogu 'Prijateljima'. Imala je uspjeha i na filmu, dajući glas zločestoj vili u 'Shreku 2' koja joj je priskrbila People’s Choice Award. Glas je posudila i za filmove 'Minions' i 'Sing'. Glumila je i u filmu 'Patrick' skupa sa svojom kćeri Beattie Edmondson. Osim što je aktivna u glumi, volontira u Dress for success, neprofitnoj organizaciji koja daruje odjeću i daje savjete nezaposlenim ženama o razgovorima za posao.

  • +3
Jennifer Saunders Izvor: Profimedia / Autor: Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Danas 75-godišnja Joanna Lumley nedavno je otkrila da ju je za seriju 'Pa to je fantastično' najviše inspirirala britanska princeza Margaret koja je preminula 2002. godine ite da je na temelju njezina lika i djela stvorila urnebesnu Patsy. Osim toga u listopadu je objavila knjigu u čijem fokusu je portret kraljice Elizabete povodom njezinog platinastog jubileja. Joanna je inače godinama bila bliska s princom Charlesom kao ambasadorica fonda 'The Prince's Trust' i prisustvovala je njegovom vjenčanju s vojvotkinjom od Cornwalla 2005. godine. Domaće gledatelje je osvojila i zbog dokumentarne serije 'Indija s Joannom Lumley' na HRT-u.

  • +5
Joanna Lumley Izvor: Profimedia / Autor: Brian J Ritchie/Hotsauce / Shutterstock Editorial / Profimedia
Izvor: Društvene mreže