KULTNA SERIJA

Navršava se 27 godina od kad je emitirana prva epizoda serije 'Pa to je fantastično', evo kako danas izgledaju Edina i Patsy

27.11.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Prva epizoda legendarne britanske humoristične serije emitirala se u studenom 1992. na kanalu BBC Two. I danas se prepričavaju brojne replike pijanih, prljavog jezika i još prljavije mašte, sebičnih i nezrelih glavnih junakinja Eddy i Patsy u 'Ab Fab' (Absolutely Fabulous), kako poklonici seriju zovu od milja

'Absolutely Fabulous' koju je Britanski filmski institut proglasio 17. najboljom britanskom serijom svih vremena, emitirala u kontinuitetu, kroz tri sezone, od 1992. do 1995. godine. U nekim epizodama 'Pa to je fantastično'gostovali su Lacroix, Gaultier, Twiggy, Naomi Campbell, a serija je privukla mnoge, ne samo okorjele modne simpatizere. Edina Monsoon i Patsy Stone (Jennifer Saunders i Joanna Lumley) bile su simbol nesigurnosti i prenemaganja, no nije ih se moglo ne obožavati. Na neki način su bile vrijedne žaljenja, ali one su se sjajno zabavljale, a uz to imale jedna drugu.

Opsjednute modom, pićem, drogom i seksom, ismijavale su se s raznim temama. Edina je PR agentica potpuno ovisna o svojoj kćeri Saffron (Julia Sawalha) koja u početku emitiranja serije pohađa srednju školu (u kasnijim epizodama je na fakultetu). Patsy je urednica u časopisu Patsy Stone nimfomanka, bivši top-model i, kako tvrdi, bivša Bondova djevojka, iako su njezini 'Bond' filmovi zapravo bili pornići. Iako ne ispoljava širok raspon emocija, ne skriva da mrzi Saffy.

U stvarnome životu 73-godišnja Joanna Lumley i 61-godišnja Jennifer Saunders totalna su suprotnost od svojih junakinja. Lumley je rođena je u Srinigaru u Indiji 1946., školske je dane provela u samostanu, a potom postala model. Prvi put se udala za jednog od kreatora serije 'Allo, ‘Allo' Jeremyja Lloyda, no u braku su bili kratko. Drugi brak, s britanskim dirigentom Stephenom Barlowom i dalje traje. Vjenčali su se 1986. godine, a sina Jamesa, rođenog 1967., je dobila u vezi s fotografom Michaelom Claydonom. Istinu o tome da je dio života provela kao neudana majka otkrila je tek kad je počela postajati slavna, jer je 60-ih bilo društveno neprihvatljivo imati dijete, a ne biti u braku. Bavi se humanitarnim radom i aktivizmom.

  • +4
Joanna Lumley Izvor: Profimedia / Autor: NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jennifer Saunders jedna je od najuspješnijih engleskih komičarki, dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj rad. Saunders je za svoju ulogu u seriji dobila nagrade BAFTA i Emmy.

U braku je s Adrianom Edmondsonom za kojeg se vjenčala 1985. godine. Imaju tri kćeri – Eleanor Rose, Beatrice Louise i Freyu Domenicu. Saunders je prije nekoliko godina prvi put javno progovorila o svojoj borbi protiv raka dojke. Bolest joj je dijagnosticirana u listopadu 2009. i ostala je tajna za javnost sve dok nije 'uhvaćena' s perikom na nekoj zabavi. O bolesti nije htjela pričati jer je smatrala da je imala sreću što se mogla liječiti kod privatnih liječnika, za razliku od mnogih drugih oboljelih žena. Imala je uspjeha i na filmu, dajući glas zločestoj vili u Shreku 2, što joj je donijelo People’s Choice Award. Svoj glas je posudila i za filmove Minions i Sing. U filmu Patrick glumila je sa svojom kćeri Beattie Edmondson. Volontira u Dress for success, neprofitnoj organizaciji koja daruje odjeću i daje savjete nezaposlenim ženama o razgovorima za posao.

  • +3
Jennifer Saunders Izvor: EPA / Autor: HANNAH MCKAY

Dvadeseta godišnjica 'Ab Fab'-a obilježena je s četiri nove epizode, a 2016. je snimljen i film u režiji Mandie Fletcher. U njemu se u cameo ulogama među ostalim pojavljuju Emma Bunton iz Spice Girls, Lulu, Kate Moss, Alexa Chung, Jerry Hall, Graham Norton i Joan Collins.

Izvor: Društvene mreže