televizijska heroina

Uskoro slavi 56. rođendan: Pogledajte kako danas izgleda slavna ratnica Xena

29.03.2024 u 06:05

Bionic
Reading

Novozelandska glumica Lucy Lawless osvojila je gledatelje u američkoj kultnoj seriji 'Xena - princeza ratnica', a koja prikazuje njezinu potragu za iskupljenjem grijeha iz prošlosti korištenjem borbenih vještina da bi pomogla ljudima. Premda se i danas bavi glumom, nemamo je priliku često vidjeti u javnosti

Lucy Lawless 29. ožujka proslavit će 56. rođendan. Više ne izgleda onako kako je većina gledatelja pamti, no unatoč tome djeluje mlađe. U seriji je bila prepoznatljiva po dugoj tamnoj kosi, izrazito plavim očima i oklopu koji je isticao njezinu isklesanu figuru.

Emmyjem nagrađenu američku televizijsku seriju pratile su sve generacije, od najmlađih pa do najstarijih. Lawless je u njoj isprva bila portretirana kao negativka koja je iznad svega htjela ubiti Herkula (Kevin Sorbo), no bila je toliko zanimljiv lik da su je scenaristi preobratili u junakinju. Glumila je u njoj od 1995. do 2001. godine.

Izvor: Društvene mreže

U sretnom je braku s producentom Robertom Tapertom, za kojeg se udala 1998., te ima troje djece, Daisy, Juliusa i Judah. Karijeru je počela kao Miss Novog Zelanda s 21 godinu, a sada je posvećena obitelji, pjevanju, ali i aktivizmu i borbi za očuvanje okoliša, zbog čega je 2012. završila u pritvoru nakon što je provalila u brod kako bi ga spriječila u bušenje nafte. Uz to, zastupa prava žena te promovira ravnopravnost spolova.

  • +3
Lucy Lawless Izvor: Profimedia / Autor: Robin Marshall for / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon prestanka emitiranja kultne Xene mogli smo je gledati u serijama 'Agents of Shield', 'The Code' i 'Spartacus', u kojoj se skinula dok kraja i snimila eksplicitne scene seksa.