HEATHER MILLS

U braku s Paulom McCartneyjem osjećala se poput statista i sve to zbog njegove bivše žene

25.04.2023 u 13:18

Bionic
Reading

Četiri godine prošle su od smrti Linde McCartney, kada je legendarni Beatles odlučio oženiti Heather Mills. No, ono što su tek rijetki znali je da Paul Lindu nikada nije prebolio, a dokaz tomu bila je kuća, koju je sada dijelio s Heather, prepuna uspomena na pokojnu suprugu

Malo je reći da je Heather Mills prolazila teške trenutke udajom za Paula McCartneyja i trpila stvari koje bi malo koja žena podnijela. Iako je sve isprva izgledalo kao idila, nakon vjenčanja 2002. godine, samo četiri godine od Lindine smrti, Heather je shvatila koliko je njezin suprug još uvijek opčinjen pokojnom suprugom.

Kuća koju su sada njih dvoje dijelili bila je prepuna ljubavnih pisama i fotografija njegove supruge Linde, ali i ostalih detalja, zbog čega se Heather Mills osjećala 'poput statista' u njihovom braku.

Te informacije otkrila je Pamela Cockerill, spisateljica i dobra prijateljica Heather Mills, koja se pojavljuje u novom, 90-minutnom dokumentarcu 'The Trials of Heather Mills'. Pamela je inače napisala i njezinu biografiju 'Out On A Limb', koja je izašla 1996. godine, i zapravo je svojim istupom otvorila bolnu točku Heatherina života s bivšim Beatlesom.

Između Heather Mills i Paula McCartneyja postojala je velika razlika u godinama. Čak 25 godina bivši Beatles bio je stariji od nekadašnje manekenke, a upoznali su se u svibnju 1999. na dodjeli nagrada Ponos Britanije. Bilo je to godinu dana nakon što je njegova prva supruga Linda preminula od karcinoma dojke.

  • +2
Linda i Paul McCartney Izvor: Profimedia / Autor: BERTRAND GUAY / AFP / Profimedia

Za McCartneyja se Heather udala 2002. u Glasloughu u Irskoj, na raskošnoj ceremoniji, nakon čega se preselila u njegov dom u Ryeu, koji se nalazi u istočnom Sussexu, a kojeg je glazbenik kupio još 1973. s Lindom.

'Mislim da je Heather teško palo što mora živjeti u istoj kući u kojoj je samo nekoliko godina prije živjela Linda. Na kući nisu rađene nikakve renovacije, a Linda je bila neizbježna prisutnost u njihovoj svakodnevici, jer je očito bila veliki dio Paulovog života', kaže Pamela Cockerill i dodaje kako je McCarntey uređujući pojedine sobi detaljima odao počast svojoj pokojnoj supruzi i njihovoj velikoj ljubavi.

'Bila je tu ploča s natpisom 'Volim Lindu' koja se nalazila iznad vrata, ali i niz njezinih fotografija posvuda uokolo. Sigurno je bilo vrlo teško nositi se s time.'

U trenutku Lindine smrti, koja je tada imala 56 godina, par je bio u braku 29 godina i imali su troje djece - Mary (53), Stellu (51) i Jamesa (45), a Paul je posvojio i Lindinu kćer Heather iz njezinog prvog braka s Josephom Melviellom See Jr.-om.

Da je Heather moralo biti teško, potvrdio je i Howard Sounes, autor biografije 'Fab: An Intimate Life Of Paul McCartney': 'Siguran sam da je Heather moralo biti jako teško useliti se u život čovjeka koji je godinam bio u sretnom braku. Imali su zajedničku djecu i siguran sam da je još uvijek bio zaljubljen u Lindu. Vjerojatno je nikad nije prebolio, jer je i njihov vjenčani prsten nosio do dana vjenčanja s Heather.'

  • +2
Paul McCartney s djecom Izvor: Profimedia / Autor: kpa / United Archives / Profimedia

Veza Heather i McCartneyja bila je od početka burna i turbulentna, a mnogi se sjećaju kako su se prije vjenčanja posvađali u jednoj hotelskoj sobi u Americi, nakon čega je netko od njih dvoje bacio manekenkin zaručnički prsten kroz prozor.

'Ne znam tko ga je bacio, no idućeg dana zaposlenici hotela hodali su uokolo s detektorima metala i na sreću, pronašli su prsten', kaže Pamela.

Par je 2003. dobio kćer Beatrice, a tri godine kasnije obavijestili su javnost da kreću svatko svojim putem. Svoj brak okončali su razvodom 2008. godine, nakon čega je Heather Mills dobila 23 milijuna funti u gotovini i drugoj imovini. Tri godine nakon toga Paul McCartney se i treći puta oženio, ovoga puta s Nancy Shevell.