UVIJEK TAKO SVOJA

Strastvena u svemu što radi: Kirsten Dunst svojom je iskrenošću sve očarala

15.04.2024 u 05:52

Bionic
Reading

Već dugo kritičari, ali i javnost nisu nizali takve hvalospjeve na račun plavokose glumice Kirsten Dunst kao što rade posljednjih tjedana. Ova 41-godišnjakinja trenutno radi na promociji svog posljednjeg filma ‘Civil War’, koji je režirao Alex Garland, a on prati priču za koju mnogi smatraju da nije nemoguće da se i ostvari u bliskoj budućnosti

Uz budžet od čak 50 milijuna dolara, film Alexa Garlanda ‘Civil War’ postao je najskuplji uradak kuće A24, zbog čega ne treba čuditi to da su očekivanja itekako velika. Nimalo lagan zadatak da ostvari zacrtane želje sada je na Kirsten Dunst, a ona u filmu, smještenom u bliskoj distopijskoj budućnosti, ima glavnu ulogu.

Radnja filma fokusirana je na tim novinara koji putuju diljem SAD-a tijekom fiktivnog Drugog američkog građanskog rata, u kojem sudjeluju diktatorska Federalna vlada SAD-a i separatisti - Zapadne snage Teksasa i Kalifornije te Floridski savez - kojima ratni zločini nisu baš nikakav strani pojam.

Civil War | Official Final Trailer HD | A24 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Zbog svega viđenog u posljednje vrijeme, ali i onoga što se događa na svjetskoj političkoj sceni, mnogi vjeruju da bi se film vrlo lako mogao i ostvariti u budućnosti. No ostavimo te stvari za neke druge teme i fokusirajmo se na Kirsten Dunst, a koja je svoju ulogu ratne fotografkinje, nazvane po legendarnom Leeju Milleru, odradila, baš kao i uvijek, besprijekorno.

Uvijek tako različita

A baš tako besprijekorno, i na opće oduševljenje novinara, odradila je i sve press konferencije i intervjue zakazane povodom premijere ‘Civil Wara’. Dunst je očarala sve svojim izravnim i jednostavnim odgovorima, zbog kojih se, otkako je stigla u Hollywood, uvijek razlikovala od kolegica.

  • +3
Kirsten Dunst Izvor: Profimedia / Autor: Fati Sadou/ABACAPRESS.COM/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Upravo takav je i njezin intervju za IndiWire, u kojem je jasno otkrila zašto voli raditi s redateljicama, mašta li još uvijek o tome da i sama počne režirati te želi li stvarno glumiti u još jednom filmu o djeci omiljenom junaku Spider-Manu.

‘Jednostavno sam takva. Ne znam nabaciti fasadu, pa uvijek samo kažem kako se osjećam. No ne mogu reći da i tisak ovih dana nije pomalo ‘nervozan’ jer ima toliko puno mamaca za klikove. Ovo je iznimno politički nabijen film, a iako je i antiratni, on i dalje postavlja mnoga pitanja. To je ona vrsta filma za koji želite da publika samo učita svoje osjećaje i tjeskobu u njega i ispuni sama sve rupe’, riječi su kojima je Dunst započela intervju, dodavši da je kao vrlo mlada u ‘Malim ženama’ dobila priliku raditi s redateljicom. Bila je to Gillian Armstrong, a tu suradnju i danas rado pamti.

Kirsten Dunst u 'Malim ženama' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

‘Jednostavno volim žene i volim raditi s njima. Stvarno cijenim njihov rad. Nikada ih nisam dijelila na muške i ženske redatelje i mislim da je to zato što sam sve to naučila u ranoj dobi.’

No ako mora i nekoga istaknuti, onda je to Sofia Coppola, s kojom je radila ‘Mariju Antoanetu’, a u planu su i neke nove suradnje.

Ono što nikada nije krila, nego je, dapače, uvijek naglašavala njezina je izbirljivost kada su u pitanju filmske uloge. Na pitanje novinara strahuje li zbog nestalnosti filmske industrije da će biti zaboravljena ako ne prihvati nove projekte, bila je sasvim iskrena.

zagrljaji, poljupci...

Romantika na Oscarima: Ovi parovi nisu skidali ruke jedni s drugih ni na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju

‘Ne, nikada se nisam tako osjećala. Radim ovo već toliko dugo i čini se da stvarno ulažem svoje srce u svaki projekt koji radim, tako da mi svaki treba puno značiti. Ne mogu samo glumiti da glumim, to jednostavno nije u meni. Mislim da to ne mogu učiniti, moram biti strastvena u svemu što radim. To je zapravo dio odrastanja i učenje vlastitog ukusa, a dok sam odrastala u ovoj industriji, paralelno sam učila kakve filmove i redatelje volim i što me inspirira. Shvatila sam kakvu karijeru želim imati’, rekla je glumica i dodala:

Sve je to rizik

‘I glumci koje volim ne rade stalno. Jednostavno ne želite prezasititi svoju karijeru, već biti u mogućnosti birati. Sve je to rizik i nikada ne znate kako će ljudi prihvatiti neke stvari.’

Spider-Man (2002) Official Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Razlog za to što toliko i ne glumi je produciranje, na koje se bacila, a jedno vrijeme javnost je željno iščekivala njezin dugometražni redateljski debi, adaptaciju knjige Sylvije Plath ‘Stakleno zvono’. No to je za sada stavljeno na čekanje.

‘Režirat ću ga jednog dana. Imamo dvoje jako male djece. Režiranje od mene puno iziskuje, a ja jednostavno trenutno nemam želju biti vođa filma. To je drugačije od glume, jer kad idem kući, ne moram razmišljati o tome što smo napravili ili što nismo napravili. U ovom trenutku života to ne želim raditi.’

Novi 'Spider-Man'

Na pitanje postoji li šansa da se pojavi u još jednom nastavku o Spidermanu, Kirsten nije rekla ni da ni ne. ‘Ne mogu vam reći. Sve to ovisi o nečemu. Ne znam. Iskreno, treba li nam još jedan nastavak? Mislim da nam nije potreban. Ne znam. Bilo je to tako davno i ne znam kakva bi to priča trebala biti. Moja bi odluka uvelike ovisila o scenariju. Ne znam… možda da ostavimo stvari u prošlosti, kada je to funkcioniralo.’

U razgovoru je rekla i kako bi voljela snimiti mjuzikl s Charliejem Kaufmanom, nešto što bi bilo potpuno drugačije od svega viđenog, a njezin omiljeni mjuzikl su ‘Jadnici’.