uvijek svoja

Sarah Jessica Parker kontra svih trendova: 'Lice nekad perem običnim sapunom za ruke'

20.10.2023 u 12:01

Bionic
Reading

Popularna glumica već ranije je otkrila da njezina skincare rutina nema puno koraka te da je tajna njezine ljepote u jednostavnosti. Iako šokantno, priznala je da šminku često uklanja običnim sapunom za ruke i da joj je najbitnija dobra hidratantna krema za lice

Sarah Jessica Parker oduvijek je bila drugačija od ostalih glumica, a njezin je privatni život u mnogočemu različit od života ostalih zvijezda. Dan joj ne započinje brigom o izgledu, a jedna je od rijetkih koja je otvoreno priznala da trendove od više koraka jutarnje i noćne njege ne primjenjuje.

Za Vogue je otkrila da svoj dan ne započinje pranjem lica i nanošenjem hidratantne kreme, već roditeljskim dužnostima kao što je odvođenje djece u školu. Osim toga, uvijek će ujutro poslušati vijesti iz svijeta i popiti jednu šalicu kave, ali priznala je da koristi 15 godina star valjak od žada koji stavi u hladnjak dok čeka kuhalo za vodu da zavrije i onda njime istrlja lice.

'Prat ću lice u starom stilu sa svime što mi je pri ruci. Ne kupujem ni sredstva za čišćenje. Većinu dana samo perem lice sapunom. Stvarno bih koristila sve', priznala je šokiravši beauty entuzijaste.

S obzirom da je pod povećalom javnosti već nekoliko desetaka godina, otkrila je da joj se njezine fotografije od prije 20 ili 30 godina čine pomalo apstraktnima. Na tim fotografijama ne gleda koliko se njezin izgled promijenio u odnosu na sad, već o uspomenama koje je stvorila tijekom života.

'Neku večer netko je pričao o Georgeu Michaelu i pokušavala sam se sjetiti kad sam ga zadnji put vidjela kako igra u Madison Square Gardenu. Onda mi je drugo jutro prijateljica poslala fotografiju na kojoj odlazim s koncerta. Bilo je to 2008. Nisam to gledala i mislila: 'O, Bože, pogledaj moju kožu i moje lice!' Jednostavno sam poželjela ponovno biti na tom koncertu. Kao, jesam li mu rekla koliko mi znači? Jesam li mu rekao koliko je briljantan? Jesam li bila dovoljno dobra prema njemu?', emotivna je Parker.

  • +4
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Osvrnula se i na estetske zahtjeve odbacivši ideju da je radila botoks uz obrazloženje da joj obrve trebaju da funkcionira kao glumica, međutim priznala je neke druge tretmane: 'Govorim o stvarima koje radim, a to je Sofwave. Super je, ali boli. Radila sam i glikolne pilinge kod dermatologa. A ponekad, u rijetkim hitnim slučajevima kada imam prištić, moj dermatolog će mi dati injekciju kortizona, što je jeftinije od uklanjanja u postprodukciji.'

Umjesto eksperimentiranja s tretmanima, glumica će radije eksperimentirati modom. Tvrdi da odjeća i oblačenje nudi bezbroj mogućnosti, a zbog odabira garderobe se osjećamo kao mi, a s godinama postajemo hrabriji u tim odabirima.

'Ulice su zato najinspirativnije mjesto. Vidite sve te ljude i možda ćete jednostavno poželjeti uzeti nešto od onoga što nose', rekla je otkrivši gdje pronalazi inspiraciju za svoje sjajne kombinacije.

Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia