ljepotica iz češke

Plavokosa Krystyna nova je Miss svijeta

10.03.2024 u 07:40

Bionic
Reading

Čehinja Krystyna Pyszkova, studentica prava i manekenka, proglašena je u subotu novom Miss svijeta na izboru u Mumbaiju u Indiji, objavljeno je na službenoj stranici natjecanja

Dvadesettrogodišnja plavokosa ljepotica pobijedila je u konkurenciji od 112 djevojaka. Prva pratilja je Miss Libanona Yasmina Zaytoun, a druga Ache Abrahams iz Trinidada i Tobaga.

Hrvatska predstavnica Lucija Begić plasirala se u Top 40.

  • +9
Krystyna Pyszkova Izvor: Profimedia / Autor: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Pyszkova je druga Čehinja koja je ponijela lentu Miss svijeta. Prvu pobjedu je 2006. odnijela Tatana Kucharova.

Manekenka, koja tečno govori engleski, poljski, slovački i njemački jezik, zagovornica je održivog razvoja kroz obrazovanje.

Trenutak kojim se najviše ponosila bilo je otvaranje škole engleskog jezika za siromašnu djecu u Tanzaniji u kojoj je također volontirala. Voli i glazbu i umjetnost budući da je provela devet godina na umjetničkoj akademiji, piše na profilu Pyszkove na službenoj web stranici natjecanja.

Pyszkova je na tronu zamijenila Karolinu Bielawsku iz Poljske.

Osim ljepote i osobnosti, tijekom trotjednog boravka u Indiji, missice iz svih krajeva svijeta bodovale su se za plasman u četvrtfinale odnosno Top40 u kategorijama; sport, talent , top model, Head to head challenge te 'Beauty with a purpose' - Ljepota sa svrhom što je i okosnica samog natjecanja. Sve ove kategorije održavale su se tijekom boravka u New Delhiju. Lucija Begić pobijedila je u kategoriji sport, Miss Martinique u kategoriji top model, Miss Brazila osvojila je Beauty with a purpose nagradu, kategoriju multimedije osvojila je Miss Vijetnama, a Miss Tunisa pobijedila je u talent kategoriji.

Nagrada za najbolju dizajnersku haljinu otišla je u ruke i novoj Miss Svijeta Čehinji Krystyni Pyszko. Naša Lucija se na pozornici predstavila haljinom iz haute couture kolekcije, koju potpisuje Ivan Alduk,koji je uz prekrasnu plavu haljinu optočenu perlama Luciji pripremio i haljinu za kategoriju top model rucno rađenu preko sto sati.