ZA NJEGOVAN IZGLED

Znate li koje sastojke moraju imati kreme za zreliju kožu?

15.10.2023 u 19:52

Bionic
Reading

Kako starimo, mijenja se i struktura kože, ali i njezine potrebe, pa preparati koje smo koristili u 20-ima ili 30-ima više nemaju toliki učinak

Pronalazak idealne kreme nije nimalo lak zadatak, osobito ako smo se naviknuli na određeni preparat, no moramo ga promijeniti i zbog drukčijih potreba kože u npr. 50-ima.

I dok dobar modni stil nema potrebe prilagođavati godinama, što redovito dokazuju kreativne 50 plus modne ikone poput Grece Ghanem ili Carmen Gimeno, s njegom kože, osobito lica, drukčija je stvar jer je potrebno koristiti prilagođene preparate da bi se obnavljala i bila dovoljno nahranjena, što umanjuje i stvaranje bora.

Kako ističu stručnjaci, epidermis mora uvijek biti u stanju optimalne hidratacije da bi izgledao blistavo, zdravo i njegovano.

  • +4
Pedeset plus modna ikona Grece Ghanem Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U pomoć dolaze kreme visoke učinkovitosti prikladne za osobe s 50 i više godina, s anti-age efektom i protiv neugodnih mrlja te s formulama koje mogu trenutno dati lijep, zdrav sjaj i omogućiti dermisu da se samoobnovi.

Naravno, redovitost beauty rutine također je iznimno bitna. Ovdje ćemo ponoviti i odličan savjet koji je supermodel Cindy Crawford dala svojoj lijepoj kćeri, manekenki Kaiji Gerber: nanošenje kreme ujutro i navečer treba uvijek proširiti i na vrat, koji mnogi zaborave njegovati, no upravo na tom dijelu znakovi starenja su najjasniji.

ZGODNA MEKSIKANKA

Salma Hayek ne odustaje od omiljenog modela cipela koji je ponovno in

Pogledaj galeriju

Osim svima dobro poznatog retinola ili hijaluronske kiseline, otkrivamo koji su to saveznici koje trebate potražiti u svojoj kremi za lice da bi koža izgledala ujednačenije i blistavije, baš kao što se svojim njegovanim izgledom mogu pohvaliti Julia Roberts, Julianne Moore, Cindy Crawford, Salma Hayek...

Evo nekoliko odličnih proizvoda za njegu zrelije kože:

Caudalie, Premier Cru

Formulirana je s 98 posto aktivnih sastojaka prirodnog podrijetla, kao što su viniferin i polifenoli, ali i hijaluronska kiselina i patentirana tehnologija TET8 za učinak protiv starenja. Korigira osam znakova starenja i već nakon prve primjene rezultati su vidljivo bolji kad se radi o borama, volumenu, mrljama i tonusu.

Lierac Premium La Créme Voluptueuse

Intenzivna hranjiva krema, meke konzistencije, djeluje kao druga koža i daje osjećaj ugode. Duboke bore i mimika su ublažene zahvaljujući formuli s koncentracijom od 8,5 posto kompleksa Premium Cellular i s pet posto čiste hijaluronske kiseline.

Filorga Nctf-Reverse regenerirajuća krema

Regenerirajuća multikorektivna krema koja se bori protiv starenja i poboljšava kvalitetu kože. Baršunasta i njegujuća, s vitaminima i peptidima, idealna je za suhu kožu.

Bionike Defense Xage Prime

Izvrstan revitalizirajući i zaglađujući beauty tretman za osjetljivu i normalnu do mješovitu kožu. Pospješuje obnovu stanica stimulirajući prirodnu proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline. Za trenutni učinak liftinga i mladenački izgled.

RoC Retinol Correction

Ovo je hidratantna krema formulirana s retinolom i hijaluronskom kiselinom, a koja pomaže dubinski hraniti kožu tijekom 24 sata te vidljivo smanjiti fine linije i bore u samo tjedan dana. Lice je odmah mekše na dodir, kompaktno i glatko.

Alastin Renewing Retinol

Alastin Renewal Retinol sadrži pomlađujući sastojak koji može poboljšati tonus i teksturu. Iz tog razloga preporučuje se za prilično zrelu kožu: pokreće ga retinol inkapsuliran u čvrstom lipidu kako bi se poboljšalo njegovo otpuštanje u kombinaciji s ekstraktom zobi i Tremella fuciformis ili snježnom gljivom 'za smirenje i umirivanje epiderme uz smanjenje iritacije'. Kombinira se s koenzimom Q-10, antioksidantom koji pojačava i štiti aktivnost retinola. Također, trebali biste primijeniti dozu ovog tretmana svaku večer, s početnom rutinom od dva do tri puta tjedno, dok se tolerancija ne poveća.

Jan Marini Age Intervention - krema

Ova krema pogodna je za sve tipove kože omogućujući trenutnu blistavost iscrpljenom tenu. Napravljena je prema patentiranoj tehnologiji faktora rasta, s peptidima, antioksidantima i alfa hidroksi kiselinama za obnovu kože, objašnjava Marino. Daje blistav ten i mješovitoj i isušenoj koži, a može se nanositi i ujutro i navečer na lice i vrat.

Vichy Neovadiol - nadomjesni kompleks

Dobro je poznato to da koža u menopauzi ima specifične potrebe, a Vichyjevom istraživačkom timu bilo je potrebno 14 godina istraživanja i 13 patenata da postignu konačnu formulu koja djeluje na znakove starenja kože u toj dobi. Zbog povoljnog učinka hormona na mladolikost odabran je kompleks aktivnih sastojaka, a koji je toliko snažan da djeluje na markere mladolikosti pogođene menopauzom. Koža je vidno mlađa, ten je zdravijeg sjaja i ujednačeniji, a konture lica preoblikovane. Doziranje Pro-Xylanea, patentirane biomimetičke molekule, povećano je na tri posto, što je deset puta više no u prethodnim formulama.