ANISHA ISA KALEBIĆ

Pristižu fotke s kraljevskog vjenčanja, sva pozornost je na ljepotici hrvatskih korijena

11.01.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Bruneji su ovih dana u središtu svjetske pozornosti, a sve zbog vjenčanja tamošnjeg princa Abdula Mateena. Ovo vjenčanje zanimljivo je i Hrvatima, budući da se princ ženi ljepoticom hrvatskih korijena, Anishom Isom Kalebić

Prve fotografije desetodnevne ceremonije vjenčanja princa Abdula Mateena od Bruneja i Anishe Ise Kalebić pristižu na foto servise, a detalje koje su ovih dana mogli vidjeti tek odabrani uzvanici, podijelio je na svom službenom profilu na Instagramu upravo ponosni mladoženja.

Raskošna ceremonija vjenčanja, koje je počelo prije četiri dana, uistinu je posebna i na svaki detaljse posebno pazio, a Mateen je na Instagramu pokazao i kako je bilo na tradicionalnoj ceremoniji puderiranja.

Radi se o ceremoniji koja se prakticira već stotinama godina, u kojoj najuži članovi obitelji mladencima na ruke nanose pastu u prahu. Riječ je o ritualu koji simbolizira plodnost i bogatstvo, zbog čega ga nitko ne želi preskočiti.

Za tu ceremoniju princ je odabrao tradicionalno vjenčano odijelo, dok je Anisha Isa Kalebić odabrala tradicionalnu vjenčanicu sa zlatnim detaljima dok je na glavi imala krunu, koja joj je pristajala savršeno.

U salu je ušla pokrivena crvenim velom koji joj je, u trenutku kada je sjela na predviđeno mjesto, njezina majka skinula s lica. Istu takvu kombinaciju prije godinu je dana nosila i starija Mateenova sestra, princeza Fadzilah, na svom vjenčanju.

Vjenčanje brunejskog princa Izvor: Profimedia / Autor: Mohd RASFAN / AFP / Profimedia

Nakon što je završen taj dio ceremonije, Anisha se presvukla u bijelu čipkastu vjenčanicu s velom te je uslijedilo vjenčanje u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddie, na kojoj su prisustvovali tek najuži članovi obitelji.

Ono što se s nestrpljenjem iščekuje, a gdje bi vjerojatno trebali biti i princ William i Kate Middleton, veliki je prijem za oko četiri tisuće gostiju koji će se održati 14. siječnja.