SNIMLJEN NA AERODROMU

Princ Harry posljednji je stigao, ali i prvi od obitelji napustio Balmoral i krenuo prema Londonu

09.09.2022 u 12:43

Bionic
Reading

Odjeven u crno odijelo s bijelom košuljom, kakvo i priliči ovakvoj situaciji, princ Harry napustio je Balmoral i avionom odletio do Londona, gdje ga, od jučer kada je otišao u žurbi, čeka supruga, Meghan Markle

Iako bi on trebao biti taj koga se tješi, na kraju je princ Harry utješio tapšajući djelatnicu zračne ruke koja mu je u suzama izrazila sućut zbog gubitka bake. Vojvoda od Sussexa prvi je od kraljevske obitelji napustio Balmoral i regularnim letom British Airwaysa iz Škotske odletio za londonski Heathrow.

Tek je 12 sati proveo sa svojim ocem i bratom, koji su dogovarali i sve detalje državnog sprovoda, budući da je u dvorac stigao posljednji, kasneći više od sat i pol od objave kraljičine smrti.

  • +2
Princ Harry napušta Balmoral Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

I dok svijet oplakuje kraljicu, čiji je lijes, ogrnut kraljevskim standardom s vijencem od njezinog omiljenog cvijeća na vrhu, postavljen u plesnoj dvorani u Balmoralu, gdje je provodila svako ljeto s voljenim princom Philipom. Njezina djeca i princ William za sada su još uvijek u dvorcu, dok se povratak kralja Charlesa III u London očekuje danas tijekom dana.

Iako je jučer najavljivano kako u Balmoral s Harryjem stiže i Meghan Markle, njezin dolazak je navodno otkazan iz straha da ju ostatak kraljevske obitelji baš i ne bi dočekao raširenih ruku, zbog čega je ostala u Londonu.