potpuni debakl

Pompozno najavljivana 'Kraljica Kleopatra' najlošije je ocijenjena serija ikad

16.05.2023 u 19:19

Bionic
Reading

'Kraljica Kleopatra' četverodijelna je dokuserija koju je Netflix najavljivao kao egipatsku 'Krunu', no dobila je najlošije ocjene gledatelja u povijesti

Netflixova dokudrama 'Kraljica Kleopatra', čija je producentica Jada Pinkett Smith, najslabije je ocijenjena serija u povijesti, s popularnosti od tek dva posto na cijenjenom portalu Rotten Tomatoes.

U glasovanju je sudjelovalo preko 5000 gledatelja, a rezultat je čak i narastao jer je ova serija dugo bila na neslavnih jedan posto popularnosti. Još gore je prošla na portalu IMDB, na kojem je ocijenjena s 1,1 / 10!

Premijerno prikazana 10. svibnja, 'Kraljica Kleopatra' od samog početka došla je na zao glas zbog toga što je glavni lik pripao glumici crne boje kože Adeli James.

  • +5
'Kraljica Kleopatra' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Naime kritičari su ovaj potez žestoko osudili, tvrdeći da posljednja faraonka nikako nije mogla biti crne boje kože pa je riječ o falsificiranju povijesti, a iz istog razloga Netflix je primio ozbiljnije pritužbe egipatske vlade koja traži prekid emitiranja.

Četverodijelnu seriju Netflix je pompozno najavljivao kao egipatsku 'Krunu', jednu od najpopularnijih serija u posljednjih nekoliko godina koja dramatizira period vladanja kraljice Elizabete II.

'Čak su pokušali djelomice kopirati 'Igru prijestolja' pa to neuspješno kombinirali s komentarima povjesničara', rekla je kritičarka Rotten Tomatoesa Camilla Long.

Nema sumnje da su lošim ocjenama kumovale i brojne očajne recenzije u kojima se naglašava svaka mana u seriji.

'Likovi nemaju karaktera, gluma je loša, povjesničari imaju uistinu bezvrijedne komentare, a scene su nakrcane raznim nepovezanim podacima bez dubljeg smisla', stoji u jednoj od recenzija.

Očajne recenzije teško će pasti njenoj producentici Jadi Pinkett Smith, supruzi glumca Willa Smitha, posebno jer stižu nakon što je nedavno otkazan njen talk show 'Red Table Talk' poslije 129 epizoda.