dobiva pohvale

Oštar i emotivan govor zvijezde 'Dadilje' Fran Drescher postao viralan

14.07.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Glumica je postala predsjednica udruge filmskih glumaca (SAG-AFTRA) dobiva pohvale za svoju ulogu u štrajku nakon propalih pregovora s Udruženjem filmskih i televizijskih producenata iza kojih stoje najveće hollywoodske filmske kompanije i streaming platforme

Fran Drescher žestoko je kritizirala holivudske kompanije nakon što pregovori između sindikata glumaca i studija nisu uspjeli spriječiti štrajk, nazvavši ih 'odvratnima' zbog tvrdnji da 'gube novac lijevo i desno kad daju stotine milijuna dolara svojim izvršni direktori'.

U govoru koji je široko kružio u četvrtak, osobito među mnogima koji nisu znali da zvijezda 'Dadilje' vodi Sag-Aftru, Drescher je rekla da su glumci 'marginalizirani, omalovažavani i obeščašćeni' poslovnim modelom koji je drastično promijenjen streamingom i umjetnom inteligencijom.

Izvor: Društvene mreže

'Ono što se ovdje događa nama važno je jer ono što se nama događa u svim područjima rada, kada poslodavci Wall Street i pohlepu postave kao prioritet, a zaborave na bitne čimbenike koji pokreću stroj da radi', rekla je.

'Mi smi žrtve. Žrtve od strane vrlo pohlepne organizacije. Šokirana sam kako nas tretiraju ljudi s kojima smo zajedno u ovom poslu. Iskreno, ne mogu vjerovati koliko smo udaljeni jedni od drugih po mnogo pitanja. Žale se na manjak novaca, kažu da ga gube na sve strane, a direktori zarađuju milijune. To je odvratno. Sram ih bilo', poručila je Fran i nastavila:

Glumci filma 'Oppenheimer' napustili premijeru Izvor: Profimedia / Autor: Amy Muir / Shutterstock Editorial / Profimedia

'U ovom trenutku oni stoje na pogrešnoj strani povijesti. Solidarni smo i jedinstveni. Naš sindikat i sestrinski sindikati, kao i sindikati diljem svijeta, stoje uz nas. Ne možete i dalje biti omalovažavani i marginalizirani, nepoštivani i obeščašćeni. Cijeli poslovni model promijenjen je streamingom, digitalom i umjetnom inteligencijom. Ovo je trenutak povijesti koji je trenutak istine. Ako sada ne ustanemo, svi ćemo biti u nevolji. Svi ćemo biti u opasnosti da nas zamijene strojevi i veliki biznis kojem je više stalo do Wall Streeta nego do vas i vaše obitelji', rekla je.

  • +6
Fran Drescher Izvor: Profimedia / Autor: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Njezin govor u četvrtak bio je neobičan, a 65-godišnja glumica je zamahivala šakama i ponekad treptala kako bi otjerala suze. 'Probudite se', istaknula je. 'Tražimo poštovanje! Ne možete postojati bez nas!', smatra Drescher.