NETFLIX U PROBLEMIMA

Nova sezona serije 'Kruna' naljutila je kraljevsku obitelj, a kraljičinom rođaku posebno je zasmetao ovaj detalj

02.12.2020 u 12:41

Bionic
Reading

Svaka sezona serije 'The Crown' (Kruna), koja prikazuje život britanske kraljevske obitelji, izazvala je veliko zanimanje javnosti, ogromnu gledanost, a struka ih ocijenila kao sjajne te im podijelila nagrade. Međutim, četvrta sezona koja je prije dva tjedna puštena u eter uzburkala je strasti u palači, u vladi te među ljudima bliskim kraljevskoj obitelji

Čini se kako ne prestaju zavrzlame oko nove sezone serije 'The Crown' (Kruna). Prvo je britanski ministar kulture Oliver Dowden od streaming servisa Netflix zatražio da se na početku svake epizode gledatelje upozori kako je riječ o fikciji jer bi, smatra on, mlađi gledatelji mogli pomisliti da je riječ o činjenicama.

Nešto slično izjavila je glumica Helena Bonham Carter, koja u seriji igra princezu Margareth, kazavši kako Netflix ima odgovornost podsjetiti gledatelje da gledaju dramu, a ne dokumentarni sadržaj. Sada je svoje nezadovoljstvo viđenim u određenim epizodama serije, javno iskazao rođak kraljice Elizabete II.

David Bowes-Lyon obratio se britanskim medijima, kazavši kako su određene stvari u seriji prikazane kao činjenice, a riječ je o čistoj izmišljotini i nagađanju.

  • +5
4. sezona serije 'Kruna' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Konkretno gospodin Bowes-Lyon, rođak kraljičine majke, referira se na epizodu u kojoj su javnosti prikazane sestrične aktualne kraljice Elizabete, Katherine i Nerissi Bowes-Lyon, kojima su mentalni problemi utvrđeni još u ranom djetinjstvu. Riječ je o obitelji kraljičine majke, škotskim aristokratima.

Dvije spomenute djevojke djeca su njezina brata. Naime, prema prikazanom iz serije, dvije djevojke smještene su kao vrlo mlade u mentalnu ustanovu, a javnosti predstavljane kao preminule. Bowes-Lyon tvrdi da je kraljica Elizabeta bila svjesna gdje su njezine rođakinje te je brinula o njima dokle god su bile žive.

  • +4
The Crown Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Nerissa, koja je imala 22 godine kada je smještena u ustanovu, preminula je 1986. godine te producenti serije, pozivajući se na čvrste izvore, tvrde da nitko od članova njezine obitelji nije se pojavio na pogrebu. Isto se dogodilo i 2014., kada je preminula druga sestra Katherine. Obje su patile od neizlječivih mentalnih bolesti.