morske radosti

Nitko više ne brije na napuhance: Ovog ljeta poznati Hrvati su guštali na sve popularnijim daskama

06.09.2020 u 19:00

Bionic
Reading

Stand up paddle boarding ili skraćeno SUP omiljeni je sport slavnih zvijezda poput Julije Roberts, Sandre Bullock, Jennifer Aniston i Matthew McConaugheyja, a i kod nas ima onih koji su se zarazili tom rekreacijom. I dok smo prošlih sezona poznate gledali kako se lješkare na napuhancima najrazličitijih oblika, ove godine su mnogi od njih plutali morem na daskama

Stand up paddle boarding ili skraćeno SUP disciplina je koja je nastala u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojima ima i najviše poklonika, ali i kao aktivnost koja se proširila na cijeli svijet, pa i na Hrvatsku. Mnogi fitnes treneri veličaju ovaj način rekreacije na plaži kao jedan od onih koji jačaju cijelo tijelo, a veslanje na dasci smatraju teretanom na otvorenom.

Blagodati supa ovog ljeta otkrio je i skladatelj Tonči Huljić. Pratitelje je nasmijao komentarom videa svoje plovidbe: 'Kud svi Turci, tu i mali Mujo (Tonči).'

View this post on Instagram

Kud svi Turci, tu i mali Mujo (Tonči) 😀

A post shared by Tonči Huljić (@toncihuljic_official) on

Mirna Medaković Stepinac i Nevena Rendeli Vejzović također su pokazale kako se snalaze u veslanju na dasci. Ovom zanimacijom na plaži demonstrirale su svoju top formu, a time su oduševile pratitelje na društvenim mrežama. Nekadašnja voditeljica pokraj fotografije se našalila da su preslika slavnih glumica Cameron Diaz i Drew Barrymore iz filma 'Charliejevi anđeli'.

Da je zvijezda Real Madrida i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije itekako vješt s loptom, cijeli svijet odavno zna, no sad znamo da Luka Modrić dobro barata i veslanjem na supu. Popeo se na dasku i uspio u onome što ne uspijeva svima - održati ravnotežu i veslati.

  • +5
Luka Modrić u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Bivša televizijska voditeljica Antonija Stupar Jurkin ovoga ljeta naoružala se mnoštvom badića koje je pokazala na društvenim mrežama, a pohvalila se i novom vještinom. 'Sup mi je postao omiljeniji vodeni sport od windsurfinga! Jako sam dobra u supanju', opisala je 37-godišnjakinja fotografije na kojima spretno balansira na dasci.

Diplomirana geofizičarka i meteorologinja N1 televizije na svom odmoru u Dalmaciji na dasci nije se odmarala, nego je i trenirala. Naime Tea Blažević trenira u KKK-u Matija Ljubek na Jarunu. Štoviše, prošle godine bila je najbrža veslačica na šest kilometara i osvojila je slovenski kup.

'Zavoljela sam veslanje na dasci jer sam uspjela spojiti sport s boravkom na vodi, što mi je prekrasna kombinacija. Na svojoj dasci mogu otkrivati zabačene morske uvale, osjetiti struje Mrežnice, Save. Sport, kao i svaki drugi, zahtijeva dobru fizičku spremu kako bismo imali snage savladati valove, vjetar, struje, a da se pritom ne dovedemo u opasnost. Jednom mi je potonulo veslo na dno mora, a tražeći ga, valovi su mi prevrnuli dasku. Opasne su to situacije za koje treba biti dobro pripremljen. Pripremam se i za natjecanja jer volim pobjeđivati. Prošle godine bila sam najbrža veslačica na šest kilometara i osvojila sam slovenski kup. Uskoro branim titulu, držite mi fige', najavila je ranije u razgovoru za tportal.