koncert u areni zagreb

Najposebnije doba godine uz čarobne pjesme Bryana Adamsa

13.11.2023 u 23:59

Bionic
Reading

Ostalo je točno mjesec dana do uistinu posebnog koncertnog spektakla koji u Zagrebu priprema neponovljivi Kanađanin Bryan Adams. Svojim će prepoznatljivim glasom, izvedbama pjesama s aktualnog albuma ali i najpoznatijih hitova koji su obilježili živote generacija njegovih obožavatelja, učiniti sam kraj godine te božićne blagdane još čarobnijima. Datum koji fanovi trebaju upisati u svoj glazbeni kalendar je 13. prosinca, mjesto je Arena Zagreb

Turnejom So Happy It Hurts glazbenik promovira svoj 15. studijski album 'So Happy It Hurts', koji je, 11. ožujka 2022., objavio BMG. Istoimena pjesma s tog albuma nominirana je za nagradu Grammy i to za najbolju rock izvedbu. Album je poseban i po tome što je Bryan snimio sam sve instrumente jer je nastajao u doma pandemije, stoji u najavi.

'Jedina stvar koja je na ovom albumu drugačija u odnosu na prethodne je to što ga nisam mogao snimiti sa svojim bendom. Morao sam pronaći drugi način pa sam snimio sve instrumente sam, jedan po jedan, i pokušavao stvoriti osjećaj benda. Jako sam se zabavljao u cijelom tom procesu pa je možda to jedan od razloga zašto cijeli album ima feel good atmosferu. Uživao sam i u tome što sam napokon ostvario svoj san da budem bubnjar ali i u cijeloj fazi strukturiranja albuma, korak po korak, dok ne zazvuči kao pjesma ili kao album', izjavio je Bryan Adams.

Osim pjesama s najnovijeg albuma, Bryan će svoje vjerne fanove počastiti izvedbama svojih najvećih hitova kao što su Everything I do, I do It For You, It's Only Love, Cloud Number Nine and Have You Ever Really Loved a Woman. Nakon američkog dijela turneje, koja je započela je 6. lipnja u američkom gradu Baltimore i koja je uključivala 26 gradova, Bryan Adams napokon stiže i u Europu gdje ga očekuju još 23 koncerta. Prvi je zakazan za 5. prosinca u Ateni, a posljednji će se održati 22. svibnja 2024. u Belfastu, UK. Ovom turnejom glazbenik promovira svoj 15. studijski album 'So Happy It Hurts', koji je, 11. ožujka 2022., objavio BMG. Istoimena pjesma s tog albuma nominirana je za nagradu Grammy i to za najbolju rock izvedbu.

Bryan Adams je kanadski pjevač i tekstopisac i jedan je od najuzbudljivijih glazbenika na svijetu. Njegov se glazbeni utjecaj proteže na četiri desetljeća, tijekom kojih ih je objavio 17 studijskih albuma te je osvojio brojne nagrade i priznanja, uključujući tri nominacije za Oscara, pet nominacija za Zlatni globus kao i nagradu Grammy. Energična izvedba, scenska prisutnost i nevjerojatan vokal oduševljavaju vojsku njegovih poklonika diljem svijeta, a i dalje ne namjerava stati s turnejama, svirajući glazbu koja je postala neizostavan dio programa gotovo svih rock radio stanica.