kraljica sapunica

Ksenija Pajić: 'Kad je uloga dobro napisana, zaista nije bitno je li ona glavna, srednja ili manja. Ako imate materijala i što pokazati, to je uvijek veliki užitak'

26.10.2020 u 10:45

Bionic
Reading

Iza naše glumačke dive je velik broj zapaženih uloga u kazalištu, na filmu i televiziji, a prije više od tri desetljeća primljena je u stalni angažman Dramskoga kazališta Gavella. Stalno dobiva nove angažmane, a posljednji u nizu je onaj u kojem je utjelovila načelnicu policije u mjestu u kojem nema kriminala, i to u seriji 'Dar Mar' koju gledatelji trenutno mogu pratiti na Novoj TV

'Bilo mi je drago da se radi o komediji jer mislim da nam u ovim vremenima, ne baš sretnima, svima treba malo zabave i opuštanja. Čim se radi o komediji, odmah je na snimanju i setu atmosfera drukčija', ispričala je Ksenija Pajić za Večernji list na temu svoje nove uloge u seriji 'Dar Mar'. To je, kaže 'kraljca sapunica' kako nazivaju glumačku divu, jedna od onih uloga koje su dobro napisane, duhovite i dobro koncipirane. Uloge koje priželjkuje, odnosno one koje je vesele, su prvenstveno dobro napisane uloge.

'Kad je uloga dobro napisana, zaista nije bitno je li ona glavna, srednja ili manja. Ako imate materijala i što pokazati u tome i čime se bavite za vrijeme proba ili snimanja, to je uvijek veliki užitak. Osim toga, bitni su i suradnici s kojima radite. Pogotovo redatelj u kazalištu. Meni su važne probe, čak bih rekla više nego igranje samih predstava u kazalištu. Zato što predstavu igrate i ona ispadne tako kako ispadne. Uvijek ste vi i cijeli ansambl do kraja uz predstavu i branite to što radite. Drukčije ne biste ni mogli. Na kraju predstava ispadne bolje ili lošije. Publika to dobro primi ili ne. Kasnije to više nije u našim rukama. Ipak, u kazalištima probe traju dva mjeseca i koliko predstava odigrate u životu, dva po dva mjeseca i prođe vam život u tome. Tako da su mi probe svakako važnije jer mi je važno s kime radim. Zasad sam imala samo dobra iskustva, nemam nijedno traumatično', ističe glumica.

Na pitanje kako je izgledala njezina karantena, kaže da je kao i svi koji imaju vrt iza kuće - kopala i sadila. 'Prilagodila sam se svemu tome i sama ta izolacija mi nije tako teško pala. Nisam pala u depresiju, samo sam to prihvatila kao trenutačno stanje kakvo jest – s kojim se borimo, koje će proći i zbog kojega moramo ići naprijed. Ali ovo sada... Iako se sada radi, a silno sam sretna što radim i snimam jer inače ne bih radila ništa s obzirom na to da Gavella ne radi i da su predstave s neovisnom grupom mahom bile otkazivane, i tu i tamo odigramo koju predstavu, daleko je to od stvarnog broja predstava koje smo trebali odigrati. Tako da mogu reći da me zapravo ovo snimanje spasilo. Ne znam kako bih sve to skupa podnijela da ovoga nije bilo jer sve to dugo traje', rekla je.

Zadnji put je u rodnom gradu, Rijeci bila prije dva mjeseca, kad je bila Oluja. Tada je imala tri slobodna dana i odlučila je otići malo na more. Evo što priželjkuje nakon ove godine: 'Voljela bih da se nađe cjepivo ili lijek i da konačno vidimo neku budućnost, neku perspektivu i neko svjetlo. Nadam se da će onda početi i oporavak, i gospodarski i svaki drugi, da će krenuti polako. Nadam se da sve to skupa neće predugo trajati i da nećemo reći da nam je sljedeća godina najgora, želim da bude najbolja', poručila je Ksenija Pajić.