O KATE MIDDLETON

Kralj Charles otkrio kako je princ William zaprosio 'moju voljenu snahu'

01.11.2023 u 13:55

Bionic
Reading

Kralj Charles je na državnom banketu govorio o jakim vezama svoje obitelji s Kenijom. A koliko su veze britanske kraljevske obitelji s Kenijom snažne govori i to da je tamo princ William odlučio zaprositi Kate Middleton

Posjet kralja Charlesa i kraljice Camille Keniji označava prvo monarhovo putovanje u zemlju Commonwealtha otkako je sjeo na tron u rujnu 2022. U svom govoru sažeo je neka od sjećanja koja članovi njegove obitelji vežu za tu afričku zemlju.

'Ovdje, u pogledu na planinu Kenya, moj sin, princ od Walesa, zaprosio je svoju suprugu, sada moju voljenu snahu', rekao je kralj Charles, prisjećajući se sinovih zaruka iz 2010. godine.

Vijest o nadolazećem kraljevskom vjenčanju objavljena je nekoliko tjedana kasnije, a William i Kate u svom prvom zajedničkom intervjuu govorili su i o tome kako je došlo do prosidbe.

'Kao što svaki muškarac zna, potrebna je određena količina motivacija da se pokrenete. Tako da sam to planirao, a onda je jednostavno bio pravi trenutak kad smo bili u Africi. Bilo je prekrasno', rekao je princ William.

Iako su se upoznali godinama ranije, dok su još studirali, prosidba je Kate ipak iznenadila. 'Bio mi je potpuni šok kada se to dogodilo. Tamo je pravi romantik', rekla je tijekom prvog zajedničkog intervjua Kate.

U siječnju 2020. princ William ponovno je govorio o tome zašto je odlučio zaprositi u Keniji, i to na prijemu u Buckinghamskoj palači.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: KIRSTY WIGGLESWORTH / PA IMAGES / PROFIMEDIA

'Afrički kontinent ima vrlo posebno mjesto u mom srcu. To je mjesto gdje je moj otac odveo mog brata i mene nedugo nakon što nam je majka umrla. A kada sam odlučivao gdje je najbolje zaprositi Catherine, nisam mogao smisliti prikladnije mjesto od Kenije da kleknem na koljeno', rekao je tada princ William.

Princ William i Kate Middleton vjenčali su se u travnju 2011. i dobili troje djece: princa Georgea (10), princezu Charlotte (8) i princa Louisa (5).

  • +7
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Suzanne Plunkett/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia