ZA 97. ROĐENDAN

Kate i William sve su dirnuli dosad neviđenom fotografijom kraljice Elizabete II

21.04.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Kensingtonska palača objavila je dosad neviđenu fotografiju kraljice Elizabete II - snimljenu nedugo prije njezine smrti - i objavljenu na današnji dan, koji bi bio 97. rođendan Njezina Veličanstva

Ovu fotografiju monarhinje snimila je princeza od Walesa, Kate Middleton, u Balmoralu u kolovozu - tjednima prije nego što su se Britanija i Commonwealth oprostili do svoje kraljice.

Sretna u Škotskom gorju koje je toliko voljela, Njezino Veličanstvo je okruženo nekim od svojih obožavanih unuka i praunuka. 

Pojavila se u svom elementu s Lady Louise Mountbatten-Windsor, Jamesom, grofom od Wessexa, Lenom Tindall, princom Georgeom, princezom Charlotte, Islom Phillips, princem Louisom, Miom Tindall, Lucasom Tindallom i Savannah Phillips. 

Sva djeca se slatko smiješe dok okružuju kraljicu, koja je sjedila između njih na Chesterfield sofi i nosila tartan u svom voljenom domu u Aberdeenshireu.

Dirljivo je da će tjednima kasnije, 8. rujna, Njezino Veličanstvo mirno umrijeti u Balmoralu, što je izazvalo žalost u Velikoj Britaniji i diljem svijeta.

Improvizirani portret snimila je u dvorcu predana amaterska fotografkinja Kate tijekom godišnjeg obiteljskog okupljanja u kolovozu, malo prije nego što je kraljica preminula.

U trenutku smrti imala je osmero unučadi i 12 praunučadi, a slična obiteljska fotografija objavljena je nakon smrti vojvode od Edinburgha 2021.

Ranije danas kraljevska obitelj odala je počast svojoj voljenoj matrijarhiji, koja je umrla u miru nakon što je proslavila svoj platinasti jubilej, na svojim društvenim mrežama slikom kraljice Elizabete na dužnosti s porukom: 'Danas se sjećamo nevjerojatnog života i ostavštine Njezinog Veličanstva Kraljica Elizabeta II., na svoj 97. rođendan.

Kate je posljednjih godina postala neslužbeni fotograf kraljevske obitelji, bilježeći brojne važne trenutke. Većinu snimljenih fotografije ne otkriva javnosti, no nekoliko značajnih, uključujući današnju Kraljičinu, objavljuje u posebnim prilikama.

U srpnju je Camilla, sada kraljica supruga, pohvalila 'vrlo prirodne' fotografske vještine tadašnje vojvotkinje od Cambridgea dok je otkrivala sliku koju princ Charles 'odobrava', a koja je snimljena 'u vrtu s puno smijeha'.

  • +14
Camilla Parker kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia