VJEČNO NADAHNUĆE

Iako su joj slavni frajeri lomili srce, Taylor Swift ima tu moć da unovči ljubavne brodolome

29.10.2023 u 17:17

Bionic
Reading

'Idem na puno spojeva, ali ne mogu zadržati dečke', pjevala je Taylor Swift u popularnom hitu 'Shake It Off' govoreći o svom stilu života koji mnogi osuđuju. Popularna pjevačica izlazila je s brojnim poznatim facama, poput Joea Jonasa i Harryja Stylesa, a ti ljubavni odnosi nadahnuli su brojne pjesme, na kojima danas dobro zarađuje

Popularna pjevačica Taylor Swift danas je jedna od najvećih glazbenica! Svoju prvu pjesmu 'Lucky You' skladala je s 12 godina, a iste godine napisala je i zasad neobjavljen roman. Oborila je rekord s najviše prodanih ulaznica nekog umjetnika u jednom danu, a njezina 'Eras Tour' mogla bi zasjesti na prvo mjesto kao koncertna turneja s najvećom zaradom u povijesti.

Obožavatelji pjevačice nazivaju se swifties, a njezine pjesme rado slušaju oni slomljenih srca. Upravo osobne ljubavne patnje inspirirale su Swift da napiše hitove kojima osvaja svijet, a oni najuspješniji posvećeni su nekim od poznatih frajera s kojima je hodala. Poznata je kao lako zaljubljiva djevojka - što se pokazalo kao loša stvar za njezino srce, ali odlična stvar za - karijeru.

Iako trenutno zaljubljena u popularnu zvijezdu NFL-a Travisa Kelcea, ljubavna i glazbena povijest poznate pjevačice ne jamči da i on neće dobiti pjesmu o sebi, poput njezinih bivših.

Joe Jonas

Swift je bila u kraćoj vezi s Joeom Jonasom, od srpnja 2008. do listopada 2008. godine. Tada je imala tek 18 godina i tek se probijala na svjetskoj glazbenoj sceni. Bio je njezin prvi javni prekid, a vjerojatno i najbrutalniji jer je on odlučio okončati odnos s njom tijekom telefonskog poziva od 27 sekundi. Vjeruje se da su pjesme 'Last Kiss' i 'Forever and Always' napisane o njezinom prekidu s poznatim članom boy banda, dok je 'Holy Ground' kasniji, pozitivniji pogled na kratku romansu. Vjeruje se da je 'Holy Ground' napisana nakon što su 2011. godine fotografirani zajedno, zbog čega se čini da su njih dvoje oprostili jedno drugome ono što su trebali i nastavili dalje u prijateljskom duhu.

Taylor Swift - Forever & Always (Taylor's Version) Izvor: Društvene mreže / Autor: Taylor Swift

Tekst pjesme 'Forever & Always' uključuje nekoliko brutalnih stihova u kojima ga posramljuje, npr. 'Jesam li rekla nešto previše iskreno/Natjerala te da pobjegneš i sakriješ se kao prestrašeni dječačić'. Godinama kasnije Swift je rekla da joj je žao što ga je tako žestoko napala i osudila u javnosti.

Taylor Lautner

Ona je bila pjevačica, a on vukodlak iz teen hita 'Sumrak saga' – bila je to romansa o kojoj se 2009. pričalo! Upoznali su se na setu teen filma, a pjevačica mu je posvetila pjesmu 'Back To December', ispričavši mu se za 'tešku noć u prosincu', kada ga je ostavila.

John Mayer

Pjevačica je s glazbenikom Johnom Mayerom izlazila nekoliko mjeseci, s prijelaza iz 2009. u 2010. godinu, nakon suradnje na pjesmi 'Half of My Heart'. On je tada imao 32, a ona tek 19 godina, a razlika u godinama utjecala je na njihov prekid.

Taylor Swift - The Story Of Us Izvor: Društvene mreže / Autor: Taylor Swift

Njemu je posvetila pjesme 'Dear John', 'The Story of Us', u kojoj je opisala njihov susret na dodjeli nagrada tijekom koje su se ignorirali, 'Ours' i 'Would’ve, Could’ve, Should’ve'. Nije ni Mayer ostao dužan pa je bivšoj djevojci posvetio pjesmu 'Paper Doll'.

Jake Gyllenhaal

Veza s popularnim glumcem bila je jedna od onih o kojima se često pisalo u medijima, a par se nije trudio sakrivati od paparazza u New Yorku i Los Angelesu. Tijekom 2010. godine uživali su u svojoj romansi i fotografirani kako se šeću na Dan zahvalnosti, no već u prosincu rođendane i praznike proslavili su odvojeno. Izvori tvrde da je svemu presudila dobna razlika jer je ona tada imala 21, a on 30 godina.

Iako ni Swift ni Gyllenhaal nisu javno govorili o svojoj vezi, swifties su ubrzo shvatili da su brojne njezine pjesme na albumu 'Red' inspirirane njime. Upravo one posvećene holivudskoj zvijezdi su i najpoznatije skladbe o prekidu iz pera ove kantautorice. U tim je stihovima prisutan osjećaj manje vrijednosti koji proizlazi iz navodnog njegovog vjerovanja da se glazbenica treba okušati u drugačijim glazbenim žanrovima.

Taylor Swift ft. Chris Stapleton - I Bet You Think About Me Izvor: Društvene mreže / Autor: Taylor Swift

'All Too Well' je možda postala najpoznatija pjesma Swift o bivšem, ali tek desetljeće nakon prvog izdanja; 'We Are Never Ever Getting Back Together', u kojoj pjeva o indie glazbi koju Gyllenhaal voli, bila je na vrhu glazbenih ljestvica 2012. godine, u 'The Last Time' govori o usporedbi s drugim ženama s kojima je hodao, a tu su i pjesme 'I Bet You Think About Me', 'I Almost Do' i 'State of Grace'.

Adam Young

Iako Adam Young iz Owl Cityja nikada nije službeno hodao s Taylor, ona je bila toliko uzbuđena što ga je upoznala da je kasnije napisala pjesmu 'Enchanted' o njemu. Young je kasnije izdao obradu njezine pjesme na Valentinovo, nakon što je shvatio da stihovi govore o njemu.

Conor Kennedy

Swift je hodala s unukom Roberta F. Kennedyja, Conorom Kennedyjem, tijekom ljeta 2012. Mediji su im zamjerili razliku u godinama jer je ona imala 22, a on 18. Pjevačica je čak kupila kuću u blizini Kennedyjevog kompleksa u Hyannis Portu, no njegova je obitelj stala na kraj toj vezi. 'Begin Again' je povezivan s Conorom, ali, naravno, ništa nije potvrđeno.

Harry Styles

Jedna od veza Swift koja je izazivala najviše pozornosti svakako je ona s Harryjem Stylesom iz 2012. godine. Ovaj glazbeni par bio je u ljubavi otprilike mjesec dana, ali bio je to vrlo intenzivan mjesec! Šetali su se Central Parkom, nosili ogrlice od papirnatih aviona, ljubili se na Times Squareu na Silvestrovo te čak doživjeli nesreću na motornim sanjkama, zbog čega je Styles dobio čak 20 šavova na bradi.

Taylor Swift - Style Izvor: Društvene mreže / Autor: Taylor Swift

Višestruko nagrađivani glazbenik inspirirao ju je na pjesme 'I Knew You Were Trouble', 'I Know Places', 'Out Of The Woods', koja svojim referencama upućuje na njihovu prosinačku romansu i nesreću, a svakako i na 'Style', u kojoj je poveznica razumljiva sama po sebi.

Calvin Harris

Taylor i Harris imali su prilično dugu romansu i bila je najbolje dokumentirana jer su oboje često objavljivali zajedničke trenutke na društvenim mrežama. Vezu je u lipnju 2016. nakon 15 zajedničkih mjeseci prekinuo Harris objasnivši da stvari nisu više funkcionirale jednako dobro.

Iako to Swift nikada nije komentirala, neki tvrde da hit 'We Are Never Ever Getting Back Together' govori o poznatom DJ-u, no neki su i dalje uvjereni da se radi o Gyllenhaalu.

Joe Alwyn

Glumac Joe Alwyn bio je najduža veza Taylor Swift do sada, a par je svoju romansu držao daleko od očiju javnosti. Prvi put su zajedno fotografirani 2017. kako uživaju u kavi na balkonu u Nashvilleu i hodali su šest godina prije nego što su se u travnju pojavile glasine da su prekinuli.

U pjesmi 'Dress' Swift je s obožavateljima podijelila neke detalje o njihovom prvom susretu na Met Gali, objasnivši da je njezina kosa tada bila izblajhana, a njegova razbarušena. Uz to mu je posvetila pjesme 'Gorgeous' i 'Lover', a koja je zapravo obračun s medijima koji su pisali o njihovom navodnom braku. Posljednja pjesma 'You're Losing Me' opisuje njihov prekid, sugerirajući da je glumac nije htio oženiti.

Taylor Swift - Gorgeous Izvor: Društvene mreže / Autor: Taylor Swift

Par je čak surađivao na njezinom osmom i devetom studijskom albumu tijekom pandemije, a Alwyn je radio pod pseudonimom William Bowery, aludirajući na hotel Bowery, u kojem su prvi put snimljeni zajedno.

TOP 10

Forbes objavio listu najplaćenijih u svijetu zabave; Taylor Swift jedina je žena na popisu

Pogledaj galeriju