nevjerojatna zarada

Film 'Batman' s Robertom Pattinsonom ruši sve rekorde, od danas je dostupan i na platformi HBO Max

18.04.2022 u 12:18

Bionic
Reading

Film 'Batman' Warner Brosa i DC-a prešao je zaradu od tri četvrtine milijarde dolara na svjetskim kino blagajnama, zadržavši mjesto najprodavanijeg filma godine, kako na globalnoj tako i na domaćoj razini

Zarada od filma do jučer je iznosila 751,1 milijuna dolara, a film u režiji Matta Reevesa utržio je 386,1 milijuna dolara na međunarodnim kino blagajnama i 365 milijuna dolara u Sjevernoj Americi, piše Deadline.

Ove sjajne vijesti za film stigle su dan prije no što će blockbuster biti lansiran na HBO Maxu. Naime, on je od danas dostupan na toj platformi koju gledamo i u Hrvatskoj.

Nakon što je film prešao zaradu od 750 milijuna dolara, Jeff Goldstein, Warner Brosov direktor za domaću distribuciju, rekao je: “Nevjerojatan odaziv koji smo vidjeli u kinima diljem zemlje dokaz je i trajne moći ovog legendarnog DC Super Heroja, ali i ogromnog apetita publike za doživljaj sjajnih filmova na velikom platnu. Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom uspjehu".

Andrew Cripps, direktor međunarodne distribucije u kompaniji Warner Bros, dodao je: “Batman je uspješan na svim razinama, donosi pohvale kritčara, ali i gužve na blagajnama na svim tržištima svijeta. Tako smo ponosni na film i tako sretni što nastavlja izazivati ​​interes kod publike posvuda.”

Izvor: Društvene mreže

Inozemnih top 10 tržišta filma Batman su, kako se pokazalo: Velika Britanija (53,2 milijuna dolara), Meksiko (30,7 milijuna dolara), Australija (27 milijuna dolara), Francuska (25,9 milijuna dolara), Brazil (22,6 milijuna dolara), Kina (22,5 milijuna dolara), Njemačka (18,9 milijuna dolara), Španjolska (11,8 milijuna dolara), Italija (11,2 milijuna dolara) i Japan (10 milijuna dolara). 

Uz Roberta Pattinsona u filmu glume Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Andy Serkis, Colin Farrell, John Turturro i Paul Dano. Redatelj Reeves film je režirao prema scenariju Petera Craiga. Dylan Clark i Reeves producirali su film, a Michael E. Uslan, Walter Hamada, Chantal Nong Vo i Simon Emanuel bili su izvršni producenti.