emotivni glazbenik

Dean Dvornik zapjevao bratovu pjesmu: 'Bilo bi ljepše da je Dino to napravio'

03.07.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Poznati splitski kantautor 2019. godine otišao je u Ameriku, u kojoj je nekoć živio i počeo raditi kao vozač kamiona. Proteklog vikenda pojavio se u rodnom gradu i nastupio na Splitskom festivalu

Večer posvećena glazbenom stvaralaštvu Nenada Vilovića u sklopu ovogodišnjeg završila je izvedbom jedne od Vilovićevih skladbi 'Ništa kontra Splita', s kojom je neprežaljeni kralj funka Dino Dvornik oduševio festival 1995. godine, a nakon kojeg je to postala jedna od 'himni' grada.

Na Prokurativama ovaj put su je izveli Roko Žunić, Krešo Bengalka i Dinov brat, Dean Dvornik. On je te 1995. gotakođer nastupio na Splitskom festivalu s pjesmom 'Moja Rozita', koju je izveo Nenom Belanom, Tedijem Spalatom i Vlatkom Pokos.

Dean je priznao kako mu je sada bilo emotivno izvesti bratovu pjesmu. 'Kako smo mi braća meni nije teško njegove pjesme pjevat, jer tu smo mi. Ja sam stariji brat, ali braća smo pa smo slični. Ali nije mi drago da ja večeras pjevam, ja bih više volio da on pjeva i da je tu', rekao je za In Magazin.

NA PROKURATIVAMA

Evo kako je bilo na završnoj večeri Splitskog festivala

Pogledaj galeriju

Posljednji put je nastupio na Splitskom festivalu 2018. godine, s pjesmom 'Da je meni biti more', a u Split je iz Amerike stigao samo tri dana prije novog nastupa. Otkrio je da je ovdje tri mjeseca, pa tri tamo. U Americi je od 1987. godine, no kako je jedan period malo duže izbivao, izgubio je zelenu kartu. Sad ju je ponovno dobio i kaže da je 'više ne želim izgubiti'.