iskrena do kraja

Andrea Šušnjara: 'Bila sam metalka i mislila da sam prekul da bih slušala tamo neki Magazin'

13.04.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Najdugovječnija pjevačica grupe Magazin otkrila je kako se 'na zimu' planira preseliti u Zagre. Osim toga, voljela bi uskoro izdati novi album, a nije isključila ni odlazak u solo vode o čemu se ranije često špekuliralo

Andrea Šušnjara prisjetila se kako je u grupu Magazin došla prije trinaest godina. Kaže da nije planirala ovoliko dugo ostati, i da se sama sebi se još čudi. Planirala je ostati pet, šest godina i otići u solo karijeru priznala je.

'Imala sam tremu na početku naročito na prvom nastupu, gdje nije išlo kako sam zamislila, ali publika me prihvatila - doslovno na prvu. Nije mi bilo lako ni za tekstove jer ih nisam privatno slušala. Kada sam išla u osnovnu i srednju bila sam rokerica i metalka, mislila sam tada da sam prekul da bih slušala tamo neki Magazin. Prije koncerta sam ponavljala tekstove, u backstageu bila sa hrpom papira, kao pred ispit. Dogodilo mi se da sam pomiješala dvije pjesme, prvi dio sam pjevala 'Dva zrna grožđa', a drugi 'Tri sam ti zime šaptala ime'. Bend je svirao prvu, a publika pjevala sa mnom, a ja ne znam di ću i šta ću... Bilo je nekih tih momenata. Rekao je Ivan Huljić, koji je tada svirao s nama - da sam kao kinder jaje, da ne znaš što ćeš sa mnom dobiti na koncertu', ispričala je na gostovanju za Happy FM-u.

Ispričala je što misli o tome kada ju se uspoređuje s prethodnicama u grupi Magazin. 'Svaka je publika moja, da je bilo lako, nije bilo lako, to su velike pjevačice i velika imena, no nadam se da se s tim nosim dobro. I smeta me i ne smeta me usporedba s prethodnicama. Primjerice, ovo bi Ljiljana bolje otpjevala, pa svaka bi otpjevala na svoj način. Nije mi drago to', kazala je.

  • +4
Andrea Šušnjara Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo / Happy FM

Progovorila je i na temu teške dijagnoze s kojom se ranije suočila,ali na sreću bitku s njom uspješno dobila.

'U tim danima kada si bolestan u bolnici osjećaš se sam, bez obzira koliko je ljudi uz tebe i imaš iskrenu podršku, ali ti to moraš proći sam i to je najgora spoznaja. Malo pričam o tome iako ja mislim da trebam pričati o tome. U početku su mi stariji kolege savjetovali da ne pričam javno o bolestima jer će me svi uvijek i zauvijek vezati za nešto negativno, za bolest, nisu to lijepe teme i tako... A ja se uvijek sjećam tog svog perioda u bolnici, teških trenutaka kada sam tražila to neko svjetlo u mraku, nekog uzora, idola', rekla je pjevačica.

Iako emocije ne voli pokazivati, teško ih skriva. 'Jako sam osjetljiva na sve i to mi stvara veliki problem u životu, pogađaju me i najmanje sitnice, nije lako biti hipersenzibilna osoba. Ne volim pokazivati emocije, no ne mogu si pomoći. Jako me pogodilo to što sam ostala bez bake, prošlo je već godinu dana, ali kako se naučiti da nema te osobe koju voliš? Ona mi je bila najveći obožavatelj, životna podrška, praktički me odgojila', izjavila je Andrea.

Na zimu se radi posla planira preseliti u Zagreb. Što se tiče ljubavnog statusa, poručila je da nema 'ništa za prijaviti' i otkrila da nema svoj tip muškarca, crni, plavi, visok, mišićav – to joj nije bitno, osvojiti je može normalan, iskren i realiziran muškarac. S Magazinom je proputovala svijet, no želja joj je da je Maja Šuput povede sa sobom na putovanje.