MAKE-UP SAVJET

Našminkaj se kao Hannah Montana

09.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Mnoge su klinke ali i tinejdžerice lude za Hannah, njezinim stilom i pjesmama, a glumi je slavna Miley Cyrus. Njezin TV lik, školarku koja vodi tajni život kao pop zvijezda, odlikuje i poseban način šminkanja, prilagođen njezinim nježnim godinama

Zaštitni znak Hannah Montana, glavnog lika istoimene TV serije koja se odnedavno može pratiti i na našim malim ekranima, su naglašene oči i usnetepažljivo uređena kosa koju nosi uglavnom raspuštenu.

Podloga

Za podlogu koristi bronzer umjesto običnog pudera. Ovako joj koža lijepo sjaji i uvijek djeluje svježe i zdravo. Lako se nanosi, a još lakše skida, samo izaberi nijansu koja odgovara boji tvoje kože.

Rumenilo

Hannah Montana obožava rumenilo i ne može je se vidjeti bez njega. No, ne voli tamne nijanse crvene ili ružičaste, već će uvijek izabrati svjetliju boju breskve. Rumenilo nanosi na obraze, ali svakako i na jagodične kosti, prema očima.

Obrve

Hannah Montana posebnu pažnju pridaje i svojim obrvama. Uvijek su lijepo oblikovane, pa želiš li i ti imati takve, pincetu u ruke i na posao, jer Hannah nema nijedne dlačice viška. Nakon oblikovanja, nanesi olovku svijetlosmeđe boje - prijeđi preko linije obrva. Nikako nemoj koristiti crnu ili koju drugu izrazito tamnu nijansu olovke.

Oči

Hannah Montana posebnu pozornost pridaje svojim očima. Stavi crnu olovku na rub gornjeg i donjeg kapka. Nakon toga lagano, ali tek lagano razmaži olovku. Potom stavi sjenilo. Hannah Montana voli smokey eyes – dakle koristi sjenila nešto tamnijih nijansi, kao što su smeđe, plave, zelene. Nakon toga na trepavice nanesi maskaru.

Usne

Hannah voli svijetle tonove ruževa i sjajila za usne. Najradije stavlja boju breskve ili ružičastu. Primjerice, možeš staviti ružičasti ruž, a preko njega sjajilo u jednoj od ružičastih nijansi.

Nakon šminke možeš, ako to želiš, navući i koju krpicu koja nalikuje onima kakve nosi Hannah. Tako nećeš pogriješiti ako na odjeću staviš šljokica i ostalih svjetlucavih detalja. Hannah također obožava kargo hlače s velikim džepovima. Voli i bolera te velike čizme, jer se ne srami svojih country korijena.

Što se nakita tiče, Hannah voli puno narukvica na rukama, a oko vrata duge ogrlice.

Kosa joj je najčešće raspuštena, iako nekada zna podignuti kosu, a nekoliko pramenova ostaviti da padaju niz lice.

I to je to! Još samo nabaci neodoljiv osmijeh jer, složit ćeš se, jedn od najprepoznatljivih stvari vezanih uz Hannah je njezin osmijeh, i kreni u osvajanje svijeta!