OTKRIVAMO

Vječita dvojba - sviđam li mu se ili ne

19.03.2010 u 14:13

Bionic
Reading

Dobro poznat scenarij koji je svatko proživio: sviđa ti se neki dečko, no stalno ti šalje zbunjujuće signale pa ne znaš jesi li mu zbilja OK ili si od silne želje da budete zajedno sama iskonstruirala nešto u glavi

Npr. upoznala si nekog simpatičnog dečka, konverzacija je idilično tekla, lijepo ste se podružili, malo koketirali, bilo je jako zabavno i zbilja si se veselila sljedećem susretu. No na tom novom dateu, koji si jedva dočekala smišljajući danima što ćeš obući, kako ćeš se našminkati i kakvu ćeš frizuru imati, stvari baš i nisu tekle onako kako si mislila - tvoj se nesuđeni Gospodin Pravi ponašao vrlo distancirano. S pravom si postavljaš pitanje gdje si pogriješila i zašto mu se ne sviđaš.

Prije svega, moramo te potaknuti da se zapitaš možeš li biti uopće sigurna da ti se taj dečko uopće upucavao, jer možda ti se učinilo da flertuje s tobom, a zapravo je bio samo ljubazan.

Osim toga, postoje i oni dečki koji stalno koketiraju s curama, a da pri tome nemaju nikakve ozbiljne namjere, već samo uživaju u činu flerta. A neki dečki to rade nesvjesno, pa ne shvate da se njihovo ponašanje može protumačiti kao upucavanje.

Nadalje, neki dečki, naravno ne svi, imaju običaj biti ljubazni samo nasamo, dok se kad su u društvu prave totalni kuleri i ignoriraju, što je, slažemo se, zbilja frustrirajuće. Ipak, razmisli i tom vrlo znakovitom aspektu jer iako je pripadnicima muškoga spola ponekad teže pokazati naklonost, ukoliko mu se zbilja sviđaš neće mu smetati podbadanja frendova ako razgovara s tobom pred njima.

Od pomoći bi ti, u nedostatku onih verbalnih, moglo pomoći nekoliko neverbalnih signala koji pokazuju da si mu napeta

Često izgovara tvoje ime kad razgovarate i kao slučajno te dodirne.
Slijep je za druge ženske osobe, iako izgledaju kao klonovi Megan Fox i Scarlett Johansson, kad si ti u blizini.
Lagano podigne obrve kad te ugleda.
Ako ispriča neku šalu, pogleda prvo u tebe i čeka tvoju reakciju.
Kad razgovarate, okrenut je cijelim tijelom prema tebi i pažljivo te sluša.
Ukoliko se lagano nagne prema tebi, to je jasan znak da mu se sviđaš.
Nesvjesno kopira tvoje pokrete.
Baš kao što se i cure poigravaju sa svojom kosom kad im se netko sviđa, slično se ponašaju i dečki – proći će prstima kroz kosu.