U MUCI SE...

Pomozi prijateljici kad je muče ljubavni jadi

16.11.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji se nikad nisu našli u nimalo zavidnoj situaciji - slomljena srca jer su prekinuli s voljenom osobom

Bez obzira na to što tebi taj njezin odabranik nikad nije bio pretjerano simpatičan, štoviše nikad ti nije bilo jasno što je tvoja frendica ikad vidjela u njemu, moraš biti dobra prijateljica i biti uz nju u tim teškim trenucima.

Prije svega, nikako ne smiješ stajati sa strane i izvlačiti se da nemaš vremena. Tvoja frendica doista (a možda i doslovce) treba rame za plakanje i nekoga kome se može povjeriti, a ako si dobar prijatelj, ti ćeš, bez obzira na svoje obveze, naći vremena za sat, dva (pa i više ako treba) njezine jadikovke.

Tebi draga osoba pati i treba joj pomoći – samo se sjeti kako bi bilo tebi da se nalaziš u istoj situaciji – sigurno bi ti dobro došla neka utješna riječ. Postavi se u njezinu kožu - nije joj nimalo lako, osobito ako je do tog prekida došlo iznenada. Stoga se pokušaj prisjetiti svega onoga što je veseli poput slušanja omiljene glazbe, filmova a zbog recesije predlažemo i puno prihvatljivije razgledavanja izloga umjesto šopinga (tzv. window shopping).

Naravno, neke cure više vole same 'odbolovati' prekid, ali tvoja je prijateljska obveza da joj svakako ponudiš svoju pomoć, pa joj predloži šetnju, odlazak u kino (ali nikako na neki romantični film koji bi je samo mogao rastužiti), sportske aktivnosti ili neki dobar koncert. Možete organizirati i zajedničko druženje uz gledanje omiljenih spotova ili slušanje glazbe (predlažemo agresivniju glazbenu podlogu – ljubavna tugaljiva tematika ne dolazi u obzir), zaokupi njezine misli međusobnim uređivanjem noktiju ili isprobavanjem ludih frizura ili novih načina šminkanja, a ponekad dobro dođe i negativnu energiju usmjeriti i na pospremanje sobe ili ormara.

Osmisli neke aktivnosti, uzimajući u obzir njezine afinitete. Ako imate mogućnosti, možete zajedno upisati tečaj stranog jezika ili konačno početi vježbati (uvijek dobrodošla aktivnost za tijelo a i za duh), a nakon toga, naravno, podrazumijeva se odlazak na 'analitičku' kavu/čaj/sok na kojem ćete razgovarati o cijeloj situaciji.

Osim što ćeš se dobro osjećati jer si bila uz frendicu kad joj je bilo teško, budi sigurna da će, ako ti je prava prijateljica, isto učiniti i ona za tebe. Uvijek je lijep osjećaj kad shvatiš da nisi sam na svijetu, već imaš nekoga tko je spreman da ti pomogne.